E-Ticaret SEO Rehberi ile Online Satışlarınızı Artırın!

Bu e-ticaret SEO kılavuzunda anahtar kelime araştırması, site yapısı ve sayfa içi optimizasyon hakkında bilgi edinin. Mağazanızı arama motorlarında daha iyi sıralamak için tavsiyelerime göz atın.

Daha fazla trafik elde etmek herhangi bir e-ticaret işi için ilk sırada yer alır. Peki reklamlara ve pazarlamaya büyük harcamalar yapmadan ziyaretçileri çevrimiçi mağazanıza nasıl çekersiniz? Cevap: E-ticaret SEO’dan nasıl yararlanılacağını öğrenin.

SEO‘nun mağaza sahipleri için faydaları organik ziyaretci sayısı, marka bilinirliği ve satışlar yer alır. Ancak sürekli arama motoru algoritması güncellemeleri nedeniyle arama optimizasyonuna nasıl yaklaşılacağını bilmek ve takibi zor olabilir bu konuda size yardımcı olacağim 🙂

E-ticaret SEO’su nedir?

E-ticaret SEO, bir çevrimiçi mağazanın arama motoru sonuç sayfalarında (genellikle SERP olarak bilinir) görünürlüğünü artırma işlemidir.

E-ticaret SEO pazarlamasının içerdiği görevler çeşitlidir. Arama motorlarına yazılan anahtar kelime sorgularını karşılayan içerik oluşturmayı içerirler. Örneğin Otoys Oyuncak sitesi gibi oyuncak  satan bir e-ticaret mağazası, “ oyuncakların nasıl kullanılacaği ile ilgili ” içerik oluşturarak web sitesinin SEO’sunu iyileştirebilir .

Diğer e-ticaret SEO taktikleri, sayfaların yüklenme hızını artırmayı, ayrıntılı ürün açıklamaları yazmayı ve yetkili web sitelerinden bağlantılar almak ile başlar.

E-ticaret web siteleri SEO’yu daha fazla trafik oluşturmak için bir strateji olarak kullanıyor E-ticaret web siteleri , ürünleri ve markalarıyla ilgili sorgular giren ziyaretçilerin ilgisini çekecek içerikler oluşturması gerekmektedir.

E-ticaret web siteleri SEO’ya neden önem veriyor?

Google’da bir şey aradığınızda, bir arama motoru sonuç sayfasına (SERP) yönlendirilirsiniz. Burada yaklaşık 10 organik sonuç bulacaksınız:

E-ticaret SEO, ürün sayfalarınızın Google’ın ilk sayfasındaki en iyi organik arama sonuçları arasında görünmesini sağlamakla alakalıdır .  İlk 10’da yer almayan web siteleri nadiren ziyaret edilir ve üçüncü ila beşinci sıralarda yer alanlar bile en üstteki sonuçlara göre çok daha az trafik alır.

Ayrıca Google SERP’deki ilk sonucun yani 1 sırada çıkan web sitesinin tüm tıklamaların %27,6’sını aldığını bir çok dökümanda kanıtlanmıştır. İlk Sırada olmak SEO için çok ama çok önemlidir.

O halde oyunun adı SEO yani, hem ürünlerinizle ilgili arama terimlerinde hem de e-ticaret uzmanlık alanınızdaki aramalarda Google, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarının ilk sayfasında mümkün olduğunca üst sıralarda yer almaktır.

Bir e-ticaret SEO stratejisi nasıl oluşturulur?

Arama motoru optimizasyonunda yeniyseniz ve mağazanızın Google’daki sıralamasını yükseltmek istiyorsanız aşağida listediğim adımlara göz atın. Web sitenizde iyi, temel e-ticaret SEO’su oluşturmak için uygulanabilir ipuçları sağlarlar.

Bir e-ticaret SEO adımına atlayın

  1. E-ticaret anahtar kelime araştırması
  2. E-ticaret için site mimarisi
  3. Teknik SEO
  4. E-ticaret için sayfa içi SEO
  5. Bloglama
  6. Bağlantı kurma

1. E-ticaret anahtar kelime araştırması

Herhangi bir e-ticaret SEO stratejisinin ilk adımı, potansiyel müşterilerinizin kullandığı yüksek değerli arama terimlerini belirlemektir. Bunu , çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilecek e-ticaret anahtar kelime araştırması aracılığıyla ücretsiz şekilde yapabilirsiniz .

E-ticaret anahtar kelime araştırması, geleneksel anahtar kelime araştırmasından biraz farklıdır. Çoğu site yalnızca bilgilendirici anahtar kelimelerle ilgilenirken, aşağıdaki gibi bilgilendirici ve ticari anahtar kelimelerin bir karışımını hedeflemek daha akıllıca olacaktir.

Bilgilendirici anahtar kelime arayanlar cevaplar, kılavuzlar ve açıklamalar arıyor. Bloglar ve içerik ağırlıklı siteler bu anahtar kelimelere en çok önem verir. örnek vermem gerekirse “en iyi yavru kedi maması” kelimesinde Petibom‘un bloglama yaptığımı göreceksiniz ve sıralamda yer almaktadir.

Amazon ve Google otomatik tamamlama tahminleri

Google’a bir arama sorgusu yazmaya başladığınızda, otomatik tamamlama özelliği ilgili sorguları önerir:

Bu otomatik tamamlama önerileri, özellikle aklınızda birkaç temel anahtar kelime varsa, anahtar kelime fikirleri için altın madeni olabilir. (SERP’nin alt kısmındaki ilgili arama sorgularını da kontrol etmeyi unutmayın.)

Daha uzun olan ve daha spesifik öğeleri açıklayan uzun kuyruklu anahtar kelimelere dikkat edin. Anahtar kelime ne kadar uzun olursa o kadar spesifik olur. Bu, daha düşük rekabet kelimeler  çoğunlukla daha yüksek dönüşüm oranları anlamına gelir.

Anahtar kelime araştırma araçları

Daha gelişmiş anahtar kelime araştırması için ücretsiz bir SEO aracına ihtiyacınız olacak . En popüler olanı Ahrefs’tir .

Bu araçlar, anahtar kelimeleri toplu olarak araştırma ve analiz etme olanağı sağlar.

Mağazanız için doğru anahtar kelimeleri seçme

Birçok e-ticaret sitesi her anahtar kelimeyi hedefleyemez. Müşterilerinize ve ürünlerinize bağlı olarak, hangi anahtar kelimelerde sıralamaya gireceğinize karar vermeniz gerekir. Aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

Hacim

Bir anahtar kelimenin arama hacmi ne kadar yüksek olursa, sitenize gelen potansiyel trafik de o kadar fazla olur. Ahrefs’i veya Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi ücretsiz bir aracı kullanarak anahtar kelime arama hacmini keşfedebilirsiniz .

Rekabet Oranı

Rekabet ne kadar düşük olursa, bir anahtar kelime için sıralamada olma olasılığınız o kadar artar. SEO araçları size anahtar kelime zorluğunu/rekabetini (KD) adı altında gösterecektir.

Alaka düzeyi

Ürün sayfanız veya kategori sayfanız arama terimiyle ne kadar alakalı? Bu genellikle ihmal edilen çok büyük bir sıralama faktörüdür. Ürünlerinizin gerçekten tatmin edeceği anahtar kelimelere bağlı kalın. Google’ı kandırmayı deneme yanılırsın 🙂

Niyet

Bir ürünü satın alma veya ürün hakkında bilgi edinme niyetini gösteren anahtar kelimeleri hedefleyin. Genellikle amacı yalnızca bir anahtar kelimeye bakarak değerlendirebilirsiniz. Örneğin, bir Petshop mağazanız varsa hangi aramanın amacı daha alakalı: “kedi mamalarımı” mi yoksa “sokak kedileri için mama” mi?

2. E-ticaret için site mimarisi

SEO e-ticareti söz konusu olduğunda sitenizdeki sayfaların nasıl düzenlendiği ve yapılandırıldığı, arama motoru sıralamalarınızı etkiler.

Site yapısı aynı zamanda kullanıcı deneyiminizi (UX) de etkiler . Ziyaretçilerin ve arama motoru botlarının mağazanızdaki içerikte gezinmesini kolaylaştırmanız gerekir.

Ürün ve kategori ekleyip çıkardıkça site yapısı karmaşıklaşabilir. Web sitenizi geliştirmede fazla ilerlemeden önce aşağıdakilerden emin olun:

  1. Site yapınız basit ve mağazanız büyüdükçe ölçeklenmesi kolay olur.
  2. Sitenizin her sayfasına birkaç sezgisel tıklamayla ulaşılabilir olmalı.

Sadelik küçümseniyor. Ziyaretçilerin sitenizde dolaşmak için geri düğmesine güvenmesini, daireler çizerek aradıklarını bulmaya çalışmasını istemezsiniz. hayatlarını kolaylaştırın internetin insanlar için en büyük önemi zamandan kazanmak onların zamanı değerli zamanlarını doğru değerlendirmeleri için kullanabilirlik yüksek olmalıdır.

SEO bağlantı yetkinizin çoğu ana sayfanızdadır, çünkü, diğer işletmelerin web sitenizden bahsedecekse bağlantı verdiği en yaygın ana sayfanızdır. Dolayısıyla, bir ürün sayfası ana sayfanızdan ne kadar uzaktaysa, yetkisi o kadar az olur.

Sayfa indeksleme

SEO’yu web sitenize uygularken, hangi web sayfalarını dizine eklemeyi ve sıralamada yer almak konusunda stratejik seçimler yapmak zorundasınız.

Dizin, bir arama motoru tarafından kullanılan veritabanının diğer adıdır. Yani bir sayfayı indekslemek, onun o veritabanına eklenmesini sağlamaktır. Başka bir deyişle Google sayfanızı keşfetti ve arama sonuçlarına ekledi örnek:

İpuçları

Hangi sayfa türlerinin indekslenmeye ve optimize edilmeye değer olduğunu belirlemenizi önerir. Bu sayfalar gerçek bir izleyici talebini karşılamalıdır.

E-ticaret sitelerinde en sık karşılaşılan sorunlardan biri ince içerik ve içerik kopyalamadır.

İnce içerik, bir e-ticaret sitesinde, örneğin bir blog veya yazılım sitesine kıyasla çok fazla gerçek metin bulunmadığı fikridir. Aynı içerik birden fazla ürün ve kategori sayfasında göründüğünde içerik kopyalanması meydana gelir kısaca duplicate ifadesini taşır.

Çevrimiçi mağazanızın web sitesine blog içeriği eklemek, zayıf içeriğe karşı koymanın iyi bir yoludur.

İçerik çoğaltmayı yönetmenin en kolay yolu, noindexing olarak bilinen bir sayfayı arama motorlarından gizlemektir . Ancak bu sayfaların farklı, alakalı ve rekabetçi olmasını sağlamak için yararlı içerikler de oluşturabilirsiniz.

Ayrıca sayfaları kanonikleştirebilirsiniz . Bir sayfayı standartlaştırmak, Google’a bir URL’nin arama sonuçlarında görüntülemek istediğiniz “ana sürüm” olduğunu söylemenin bir yoludur. Bu, yinelenen içerik durumlarında faydalıdır çünkü standart etiketler olmadan Google şunları yapabilir:

  1. Yinelenen içerikte gezinirken benzersiz içeriği ayırın.
  2. aynı içerikden 2 adet varsa ana içeriğinizi belirtin.
  3. Sıralama şansınızı yükseltin

💡 Bilmekte fayda var: Fixsem ile  çalışıyorsanız, yinelenen içeriğin arama sonuçlarında görünmesini önlemek için sayfalara ekibimiz tarafından otomatik olarak  kanonik etiketler eklenir.

“Bir ürünün özellikleriyle ilgili, sayfasının dizine eklenip eklenmeyeceğini belirlemek için yeterli arama sorgusu olup olmadığını araştırmanızda fayda var örnek vermek gerekirse aşağidaki eklediğim Petibom.com’da 2 aynı ürüne ait farklı içerik fakat ikisininde aynı arama hacimleri yüksek fakat konanikal eklemedim.

Çünkü bu iki ürünün kullanıcıları farklı kg boyutlarına ihtiyaç duyup ariyabiliyor onun için ikisi için özgün içerik girmeniz size + sağlayacaktir.

“Bir sayfayı dizine göndermeden önce, sayfada yeterli içerik olup olmadığını ve kullanıcıların arama şekliyle uyumlu olup olmadığını kendinize sorun ve kullanıcı olsaydım verilen bilgiler benim için yeterli olurmuydu?  Sayfayı alakalı ve rekabetçi tutmak için içeriğinizi genişletmeniz ve optimize etmeniz gerekebilir.”

Örnek verdiğim içeriklere S.S.S kısmı ekleyebilirim? Neden mi?

1 Müşterilerin Petibom.com Müşteri hizmetlerini arayip soracaği soruları kendilerine verirsem,  Müşteri hizmetlerinin yükünü hafifletmiş olurum aynı zamanda kullanıcı Whatsupp’dan veya telefon ile arayip zaman geçirmesini engellemiş oluruz kısaca veri kazandırır her zaman veri veri veri incele ve geliştir mantığı olmalıdır.

💡 Profesyonel ipucu: Müşteriler ve Google için web sitesinde gezinmeyi iyileştirmek amacıyla ürün sayfalarınıza içerik Breadcrumb‘lar ekleyin ve iç linkleme sağlayın Google’a sitenizin nasıl yapılandırıldığını anlatır ve insanların mağazanızın neresinde olduklarını bilmelerini sağlar.

3. Teknik SEO

Teknik SEO, arama motoru optimizasyonunun gizli anahtarıdır. Alışveriş yapanlar tarafından görülmez ancak web sitenizin tarayıcılar için optimize edilmesini, ideal site hızına sahip olmasını ve mobil cihazlarda çalışmasını sağlar. Teknik SEO şunları sağlar:

  • Daha iyi web sitesi etkileşimi için hız önemlidir.
  • Sitenizin taranması daha kolay olduğundan daha fazla organik trafik çekebilirsiniz.

E-ticaret için teknik SEO’nuzu geliştirmenin bazı yolları şunlardır:

  1. Menülerinizle mantıksal dahili bağlantılar oluşturun.
  2. Site haritanızı Google Arama Konsoluna gönderin.
  3. Resimleri hızlı bir şekilde yüklenecek şekilde optimize edin. WebP, AFİV

💡 Site denetimi yapmak ve mağazanızı Optimize etmek için benimle iletişime geçebilirsiniz.

4. E-ticaret için sayfa içi SEO

Anahtar kelime araştırmanızı yaptığınızda ve site yapınız kullanıma hazır olduğunda, en yüksek değere sahip iki sayfa türünüzdeki içeriği optimize etme zamanı gelmiştir:

  • Ürün kategorisi sayfaları
  • Ürün sayfaları

E-ticaret içeriğinin temelleri

T-soft kullanıyorsanız T-soft e-ticaret için çeşitli SEO özellikleri içerdiğini muhtemelen biliyorsunuzdur.

T-soft otomatik olarak sizler için sağladıkları

  • Kanonik etiketler dahildir.
  • Web sitenizin sitemap.xml ve robots.txt dosyaları oluşturulur.
  • Temalar, mağaza adınızı içeren başlık etiketleri oluşturur.
  • Temaların sosyal medya bağlama ve paylaşma seçenekleri vardır.

Ancak aşağida nahsettiğim özellikler sitenizi manuel olarak optimize etmeniz gerekir.

  • Anahtar kelimelerinizi eklemek için başlık etiketlerini, meta etiketlerini ve meta açıklamalarını düzenleyin.
  • Görsellerin doğru şekilde tanımlandığından emin olmak için ürün görsellerinin alternatif metnini düzenleyin.
  • Dosya adlarınızın anahtar sözcükler içerdiğinden emin olun.
  • Blog gönderilerinin, web sayfalarının, ürünlerin ve koleksiyonların URL’lerini dikkatlice düşünün.

Başlık etiketlerinizi ve açıklamalarınızı optimize ederken bunların Google’a yönelik olduğunu unutmayın. Öncelikli hedef ilk sayfada yer almaktır. İkincil hedef, arama yapanları sitenize tıklamaya ikna etmektir.

Fırsatlar, %20 İndirim, Ücretsiz Kargo, Geniş Ürün yelpazesi vb. gibi değiştiriciler, meta açıklamaya yerleştirildiğinde size destek sağlayabilir ve uzun kuyruklu anahtar kelimelere sıralnmanıza yardımcı olabilir.

E-ticaret ürün açıklamaları

E-ticaret SEO‘da Google ve diğer arama motorları, sayfanızın hangi anahtar kelimelerde sıralanacağına ve sayfanızın her bir anahtar kelime için ne kadar üst sıralarda yer alması gerektiğine karar vermek için sayfanızdaki içeriği kullanır.

Bir ürün sayfasında kısa bir açıklama varsa ve başka pek bir şey yoksa, Google’ın yapacak fazla bir şeyi yoktur. Bir üreticiden veya tedarikçiden gelen bir açıklamanın kopyalanıp yapıştırılmasına yinelenen içerik adı verilir hazir içeriklerden uzak duralım ciz..

Copy yerine okuyucuların ilgisini çeken ve ürünleriniz hakkında birçok ayrıntı içeren benzersiz, kapsamlı açıklamalar yazın. Kaliteli sayfa içeriği, ürün sayfalarınızın sıralamasını iyileştirmenize ve mağazanızdaki genel zayıf içeriği azaltmanıza yardımcı olur.

Bu nedenle, daha üst sıralarda yer alan arama sonuçları arasında sıklıkla daha uzun anlamlı açıklamalar, incelemeler vb. içeren ürün sayfalarını görürsünüz.

Google’ın içeriğinizin ne anlama geldiğini anlamasına yardımcı olmak için sayfanızın her bölümüne alakalı anahtar kelimeler ve alt başlıklar eklemeye çalışın.

Her ürün için içerik oluşturamıyorsanız, şu anda ilk sayfanın alt kısmında yer alan ürünlere odaklanın. Bu sonuçların artırılması, dönüşümler üzerinde en büyük etkiye sahip olur.

Ne kadar çok ilgi çekici açıklama yazarsanız, Google sayfanızı sıralamada o kadar doğru sıralayabilir.  ve dönüşüm oranlarınız artacaktır.

Dahili bağlantılar oluşturun

Ziyaretçilerinizin içeriğinize göz atmasını ne kadar uzun süre sürdürürseniz satış yapma şansınız o kadar artar. Sitenizdeki diğer sayfalara giden ilgili dahili bağlantılar, potansiyel müşterilerin bilgi veya ürünlere göz atmasına ve bunları keşfetmesine yardımcı olur.

Bağlantı metninizde (dahili bağlantıyı yerleştirdiğiniz kelimeler), hedef anahtar kelimeyi kelimesi kelimesine eklediğinizden emin olun. Dahili bağlantı, müşterileri ilgili ürün sayfalarına, kategori sayfalarına ve eğitim içeriğine yönlendirmek için kullanılabilir.

Dahili bağlantı konusunda fazla çıldırmayın. Her birkaç yüz kelimede bir veya iki bağlantı yeterlidir.

💡 Profesyonel ipucu: Hedef kitlenizin karar aşamasını ve aradığı ürün açıklamasının tam olarak ne olduğunu anlarsanız, satın alma yolculuklarının çeşitli aşamalarında onlara yardımcı olacak içerikler geliştirebilir ve dönüşüm oranlarınızı arttırırsınız.

5. Bloglama

Bloglama, web sitenizin arama görünürlüğünü artırmak için sayfa içi ve teknik SEO stratejilerini kullandığınız bir içerik pazarlama biçimidir. Arama motorlarının web sitenizi, hedef kitlenizin ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına uygun belirli anahtar kelimeler için sıralamaya uygun bulmasını sağlar. Blog yazarken, devam eden uzun biçimli içerik stratejisini desteklemek için SEO’yu kullanırız.

Yayınlanan her blog yazısının aşağıdaki potansiyelleri vardır:

  • Güvenilir bir kaynak olarak itibarınızı artırır.
  • Sitenizin otoritesini geliştirir.
  • Organik aramada görünürlüğü artırır.

Evcil Hayvan Malzemeleri satan bir şirket kurduğunuzu hayal edin. Potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizi anlamalarına, onları daha etkili kullanmalarına, “Bozuk mama nasıl anlaşılır?” içeriğini kullanıcıya sunduğunuzu düşünün ve son kullanım tarihi kaç ay kalaya kadar dikkat etmesi gerektiğini ve kullanım koşulları hakkında sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilirsiniz. Google ve diğer arama motorlarında yer almak istiyorsanız blog yazmak oraya ulaşmanıza yardımcı olacaktir.

İyi yazılmış bir blog, mağazanıza sürekli bir orijinal içerik akışı sağlar. İçeriğinizi ne kadar çok kişi keşfederse, bilgi kaynağı olarak o kadar güvenilir olursunuz. Bu da daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur. E-ticaret işletmeleri çoğu zaman blog yazmakta zorlanır çünkü bunu doğru yapmak zaman, çaba tecrübe ve kaynak gerektirir. Her ay rastgele blog yazıları yayınlamak web sitenize trafik getirmez.

Ancak, blog yazmayı iyi yapan birçok e-ticaret işletmesi var. örnek vermem gerekirse Petibom.com sitesine ait Petibom Blog sitesidir nedeni sadece iyi bir içerik oluşturmak değil aynı zamanda Uİ/UX tarafında Türkiye’de eşeri benzeri olmayan ve sektör’de akın yarada bir projedir.

Blog SEO odaklıdır, yani amacı arama motorlarında sıralamada yer almaktır. Gönderiler genellikle okuyucunun yaşadığı bir sorunu vurguluyor ve çözüm odaklı olmalıdır.; ürün tanıtımı ve bilgilendirme yazılarınızın arasında ince bir denge olmasında fayda var.

E-ticaret SEO için bir blog başlatırken aşağıdaki üç öğeye odaklanın:

  • Hangi anahtar kelimelerin sıralanacağını araştırın. İnsanların sorunları çözerken veya satın alma kararı verirken arayabilecekleri anahtar kelimeleri hedefleyen içerik yayınlayın.
  • Blog yazılarınızı Kullanıcı Dostu ve SEO için optimize edin. Her blogun SEO için belirli bir anahtar kelimeyi hedeflediğinden emin olun.
  • Ürünlerinizi soruna çözüm olarak sunun. Her gönderinin ürünleriniz hakkında olması gerekmez. Ancak uygun olduğunda bir veya iki ürün sayfasına bağlantı vermekten korkmayın. aşırıya kaçmayın kullanıcı reklam kokusundan ziyade viral reklamları sever.

6. Bağlantı kurma

Google algoritmasının en eski bileşenlerinden biri PageRank‘tır . Diğer web sitelerinden kaç bağlantı aldığına bakarak web sayfasının kalitesini anlamayı amaçlayan bir sistemdir.

Google, bir sayfanın güvenilirliğini değerlendirmek için bir sayfanın bağlantılarının sayısını, kalitesini ve alaka düzeyini kullanır. Sonuç olarak, az sayıda bağlantıya sahip yeni web sitelerinin arama motorlarının gözünde yetkisi daha azdır. Zaman bu sorunu çözebilir, ancak kaliteli geri bağlantılar oluşturmak Google’ın otoritenizi daha hızlı tanımasına yardımcı olur.

Saygın .com, .gov ve .edu siteleri, size bir geri bağlantı verdiklerinde en fazla otoriteyi sağlama eğilimindedir . Sektörünüzde faaliyet gösteren büyük, iyi sıralamaya sahip web sitelerinden gelen bağlantılar özellikle sizin için daha etkilidir.

Basında HABERLERİ

E-ticaret mağazanıza geri bağlantı oluşturmanın başka bir yolu da basında yer almaktır. Bir basın listesi oluşturmak veya bir PR firmasını ile anlaşmanız pahalı olabilir ama performans arttırır.

Bağlantı kurmaya yaklaşmanın en iyi yollarını ayır bir makalemde sizlerle paylaşıyor olacağim konu dışına çıkmadan devam edeyim dedim 🙂

En iyi e-ticaret SEO araçları

  • Screaming frog
  • Semrush
  • Google Analytis
  • Ahrefs
  • Google Console

Görüntülerinizi Optimize edin

Sıkıştırılmış görseller sıkıştırılmamış görsellerden daha hızlı yüklenir . Bu önemlidir çünkü web sayfalarının ve uygulamaların yüklenme hızının SEO, dönüşüm oranları, kullanıcının dijital deneyimi ve diğer önemli ölçümler üzerinde büyük etkisi vardır. Web performansını artırmak, e-ticaret sitenizi optimize etmenin ana yollarından biridir. t-soft kullanıyorsanız bunu sizin için yapacaktir.

Screaming frog, SEO kontrol raporlarını çalıştırmak, bozuk bağlantıları düzeltmek ve görsel boyutlarını optimize etmek için kullanabileceğiniz 500 URL’e kadar ücretsiz bir araçtır ve hayatatınızı kolaylaştırır.

Bu kısmı yazayım derken yoruldum yaşlandım sanırım takipte kalalım bilgilerimi paylaşacağimdan şüpheniz olmasın 🙂

Google Analytics

Bir web siteniz varsa Google Analytics‘i kullanmalısınız. Bu ücretsiz SEO aracı, web sitesi trafiğini takip edip raporlayarak size müşterileri daha iyi anlamanızı ve mağazanızı SEO için optimize etmenizi ve pazarlama yatırım getirisini artırmanız aynı anda sitenizi daha iyi bir kullanıcı dostu yapmak için fikir babasıdır.

E-ticaret SEO’ya başlarken

Sıralamalar asla statik değildir, bu nedenle e-ticaret SEO’su asla durmaz. Ancak bu makaledeki altı adım, çevrimiçi mağazanız için sağlam bir SEO temeli oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

İçeriğinizi orijinal ve derinlemesine tutmaya çalışın, sitenizi teknik sorunlar açısından düzenli olarak denetlemeyi, geri bağlantı fırsatlarını keşfetmeyi ve her zaman markanız ve ürünlerinizle eşleşen yeni anahtar kelimeleri keşfemeniz gerekecektir.

E-ticaret SEO SSS

E-ticaret için SEO sonuçlarını nasıl alabilirim?

  1. İlgili anahtar kelimeler için ürün başlıklarınızı ve açıklamalarınızı optimize edin
  2. Ürünleriniz, sektörünüz veya nişiniz hakkında faydalı blog yazıları yayınlayın.
  3. Web sitenizin otoritesini oluşturmak için sektörünüz ile ilgili web sitelerinden geri bağlantı isteyin.
  4. Web sitenizin aktif olduğunu göstermek için düzenli aralıklarla yeni içerik ekleyin
  5. Bilgilerin güncel ve doğru kalmasını sağlamak için içeriğinizi düzenli olarak güncelleyin.

SEO e-ticaret için iyi mi?

SEO, e-ticaret işletmeleri için güçlü bir araçtır. Sitenize gelen organik trafiği artırmaya yardımcı olur; bu da daha yüksek görünürlüğe, daha fazla potansiyel müşteriye ve sonuçta satışların artmasına yol açar. Ayrıca SEO, halihazırda ürünlerinizi çevrimiçi ortamda arayan kullanıcıları hedeflediği için uzun vadede uygun maliyetli bir pazarlama stratejisidir.

SEO ile e-ticaret SEO’su arasındaki fark nedir?

Aynı prensipler SEO ve e-ticaret SEO’su için de geçerlidir. Ancak e-ticaret SEO stratejileri çevrimiçi mağazalara özel olarak değişir. E-ticaret SEO’nun temel amacı, satışları artırmak için arama motoru sonuçlarındaki ürünlerin görünürlüğünü artırmaktır; geleneksel SEO ise okuyucuları ve dikkatleri çekmek için web sitesi içeriği görünürlüğünü iyileştirmeye odaklanır. E-ticaret SEO’ya özgü görevler arasında ürün sayfalarının ve listelemelerin optimize edilmesi ve müşteri incelemelerinin yönetilmesi yer alır.

SEO yapmanın maliyeti ne kadar?

SEO yapmanın maliyeti, web sitenizin boyutuna ve SEO hedeflerinizin kapsamına bağlı olarak değişir. Anahtar kelime araştırması, sayfa içi optimizasyon ve içerik oluşturma gibi görevlerin tümü, yatırım yaptığınız zamanınız varsa ücret ödemenize gerek yoktur.

Bir SEO profesyonelini veya ajansını işe almayı seçerseniz, maliyetler onların uzmanlığına, web sitenizin boyutuna ve gereken hizmetlerin kapsamına göre farklılık gösterecektir. Çoğu işletme, yoğun dış kaynaklı SEO projeleri için ayda 600 ila 1200 ABD Doları bütçe ayırmaktadır.

SEO’ya yatırım yapmaya değer mi?

Mağazanız için SEO’yu dikkate almak önemlidir çünkü arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) görünürlüğü artırmaya yardımcı olur. Bir Shopify mağazasını kullanıcılar için optimize ettiğinizde (sorulara yönelik sayfalar oluşturarak ve ilgili web sitelerinden geri bağlantılar alarak), sonuçlarda daha üst sıralarda yer alacaktır.

Bunu ne kadar çok sayfa için yaparsanız, o kadar çok sayfada yaparsanız ürünleriniz daha iyi  sıralanmaya başlar. Organik arama sonuçlarından web sitesi trafiği almak, müşterileri çekmenize ve ücretli pazarlamaya daha az harcama yapmanıza yardımcı olur.

Fizsem benim için SEO yapar mı?

Fixsem E-ticaret sitelerine ERP / E-ticaret işleyisi, Marketing ve SEO / Bloglama konusunda 360 derece profesyonel destek sağlamaktadır.

Yazar: irfan akmehmet

İrfan Akmehmet, SEO Projeleri için 200'den fazla şirket ile çalışmıştır. İrfan Akmehmet, SEO Projelerinin organik görünürlüğünü artırmak için Teknik SEO, UX, İçerik Pazarlama ve Kodlama stratejilerini kullanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir