İçindekiler
Kart sıralama, bir sitenin bilgi mimarisi tasarımını yapmak ya da değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir.
Web için yazarken yalın bir dil kullanmak; kullanıcıların, ihtiyaç duydukları şeyi bulabilmelerini, buldukları şeyi anlayabilmelerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için onu kullanabilmelerini sağlamaktadır. Yazı; aynı zamanda yargılanabilir, bulunabilir ve paylaşılabilir özelliklerde olmalıdır.
Proje planı; ekibin dikkate alması gereken, ekip ve diğer ilgililerin konu, alan, program, kaynak ve teslimler konusunda karar almalarına yardımcı olacak yaklaşımdır.
Disiplinler arası ve doğru yetenekteki insanların bir araya gelmesiyle oluşturulan bir ekip, herhangi bir projenin sorunsuz ve başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için hayati önem taşımaktadır.
Organizasyon şemaları ile içeriğinizi nasıl sınıflandıracağınızı ve her bir parçayla kuracağınız ilişkinin farklı yollarını belirleyebilirsiniz. Çoğu içerik, birçok farklı yöntemle sınıflandırılabilir.
Organizasyon yapısı, içeriğe ait parçalar arası ilişkileri nasıl tanımlayacağınızdır. Başarılı organizasyon yapıları; kullanıcıların sitedeki bilgiyi nasıl bulabileceklerini öngörmelerini sağlamaktadır.
Görev analizi; sıradan kullanıcıların, planlanan hedeflere ulaşmak ve görevlerini tamamlamak için nasıl bir yol izlediklerini gözlemleyerek, detaylarıyla anlamaya dayalı bir öğrenme sürecidir. Görev analizleri, web siteniz ya da uygulamanızın desteklemesi gereken görevleri tanımlamanıza, aynı zamanda sitenizin navigasyonunu düzeltmenize veya yeniden tanımlamanıza ya da uygun içerik konusunu belirlemenize yardımcı olmaktadır.
İçerik envanteri, sitenizdeki tüm içeriğin bir listesidir. İçerik envanteriniz temel olarak; metin, imaj, belge ya da uygulamalardan oluşmaktadır. İçerik envanterinden fayda sağlayabilmeniz için, içeriğinizin her parçasını detaylıca incelemeniz gerekmektedir.