2021’de SEO Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Faktörler.

SEO ile ilgileniyor ve başarı elde etmek istiyorsanız, tüm güncellemeleri yakından takip etmeli ve gerektiği şekilde uygulamalıyız.

2020, Pandemi süreci bize değişimin çok hızlı olabileceğini öğretti ve yeni arama davranışı, tüketici davranışlarına ve olası kısıtlamalara uyum sağlamak için stratejinizi hızlı bir şekilde ayarlamak için bir SEO uzmanı olarak çevik ve ayık olmamız gerekiyor kısacasi yükümüz ağır…

1; Temel Web Vitals; (Sayfa Kullanıcı Deneyimi Güncellemenizi mutlaka bir an önce ele alın.)

2; Teknik SEO; ( teknik olarak daha iyi olan siteler bir avantaja sahibi olacaktir , yeni nesil teknolojileri değerlendirin Örnek Front tarafında , React , Vue.JS , Nuxt.js + Vue.js ) Genel olarak “Teknik SEO” zordur, bu nedenle mutlaka Web geliştiricinizden yardım alın. Pagespeed / Crome Dev Tols kuralarına göre ilerlemeli.

3; UX; Markanız için “kullanıcıyı çekmeyi” hedeflemelisiniz, yani oturum başına sayfa sayısı ve hemen çıkma oranı gibi kullanıcı davranışı sinyallerini kontrol altına alabilmek için bunu yapmak zorundasınız. Masaüstü / Responsev’de.

  • TO (tıklama oranı); Arama sonuçlarında web sitenizin bağlantısını tıklayan kullanıcıların yüzdesidir. TO’nuzu artırmak , sıralamanızı artırabilir. burada yapmanız gereken Title ve Description (açıklama) kısımlarını güncellemenizdir.
  • Hemen Çıkma Oranı: Yüksek bir hemen çıkma oranına sahip olmak siteniz için iyi değildir. Sitenizi çok sayıda kişi tıklayip ve ardından web sitenizle etkileşime girmeden geri düğmesine basarsa, Google sayfanın alakalı olmadığını düşünecek ve sıralayamayacaktır.
  • Bekleme Süresi: bir ziyaretçinin Google arama sonuçlarından geldikten sonra sitenizde ne kadar kaldığını ölçer. Bekleme süresi ne kadar yüksekse o kadar iyidir.

4: Açıklanması zor; olan temel güncellemeler dahil olmak üzere sıralama güncellemeleri devam edecek Kullanıcı tarafından daha görünür olmanın yollarını arayın, Marketing , Featured Snippets, Sosyal medya kanalları

5; Favicon optimizasyonu; Favicon siteler açısından kalite yönergesidir, kullanıcıların aklında kalması açısından önemli bir faktördür.

6; Meta açıklamaları; SERP’lerdeki tıklama oranı potansiyel bir sıralama faktörü olarak bilindiğinden , meta açıklamalarınızı SEO dostu yaparak , daha fazla tıklama almak yazılarınızın Meta açıklama kısmını güncellemyi deneyin.

7; S.S.S Schema Kullanın; Schema, sayfalarınızın belirli kısımlarını işaretlemenize ve arama motorunun kullanıcılara daha açıklayıcı sonuçlar vermesine yardımcı olan kodlama tekniğidir.

8; Trafik Alan içerikleri güncelleyin; Google Consol’dan Trafik alan içerikleri keşfedip güncelleyin ve güncel tarih ile yeniden yayınlayın. ( içeriğe farklılık kattığınızdan emin olun Google amcayı kandırmaya çalışmayın cız… )

9; Yazı içinde gereksiz bağlantıları kaldırın; Kullanıcıya değer katmayan veya kırık bağlantılarınız varsa kaldırın.

10;Sayfa içi bağlantılarını ayrı sekmede açı kaldırın; siteniz içerisinde başka bir yazınıza ayrı sekmede bağlantı vermeyin, verdiysenizde kaldırın ( Aslında nedeni burada Google amcamız ayrı sekmede açılan tarayıcıları anlayamıyor, aynı sekmede olunca kullanıcı içerde ne kadar hızlı şekilde geziyor ve sayfa gösterimi yapıyor Erişebilirlik/kullanılabilirlik nasıl sinyalini daha iyi alabilmek için böyle bir yönergede bulundu top sizde.)

11; Site haritalarını sınırlandırın; Site haritalarınız fazla dolurup şişirmeyin 10.000 ile sınırlandırın

12; Dinamik site haritaları kullanın; WordPress kullanıyorsanız bu sizin için bazı eklentiler yapıyor Yaost / Rank Math gibi özel yazılım olarak kodladığınız bir sistem ise şayet bunun için zaman ayırmalısınız. 404 , 301 , gibi hata kodlarını dinamik şekilde siteden ve sitemap’tan kaldırılması gerekiyor.

13; Backlink Fazlalık oranına kapılmayın; Backlink fazlalığı doğru strateji olduğunu düşünmeyin önemli olan fazlalığı değil “Backlink’in” doğru şekilde kullanılmasıdır. biraz uzun bir mevzu olduğu için bunu ayrıca açıklayacağim. 🙂

14; Her zaman son ziyaret edilen olun; Evet en sevdiğim stratejilerden bir tanesidir Örnek Tekne sektöründe olduğunuzu baz alıyorum şayet bir kullanıcı tekne kiralama için bir portal ariyorsa ve bir sitede 10 adet tekne var ve sizin sitenizde 150 tekne var ve daha ucuzsa bu demektir ki gelen kullanıcı diğer sitelerden daha çok tatmin edeceksiniz ve kişi sitenizde zaman geçirdik den sonra Googla’a geri dönüp tekne aramayacaktır. buda sizin bir +dir.

Burada sadece tekne ile örnek verdim kafamız karışmasın, içerde müşteri hizmetleri kötü ise doğru karşılama yapamamışsa müşteri rahatsiz okup 10 teknelik siteye geri dönebilir göreceli durumlar 🙂 kendi sektörünüze göre bunu kurgulamanızda fayda var.

15; Breadcrumb Optimizasyonu;bir sayfanın arayüzünde kolay gezinmeyi sağlayan bir çeşit gezinti menüsüdür, kullanıcının nerede olduğunu bilmesini sağlar daha fazla detay için buraya

16: Direct Trafik; Doğrudan web sitesi trafiği, Google tarafından sıralama faktörü olarak belirlenmiştir. Direct trafik insanların sizin sitenizi marka adıyla aramasını sağlamalısınız. ( Bunun çözümü Müşteri memnuniyetine çıkıyor. kolay gelsin 🙂

17: Kırık Bağlantı; Siteniz içerisinde daha önceden eklemiş olduğunuz ogün çalışır durumdayken bugün çalışmıyor ise buna kırık bağlantı denir bunu bu tür bağkantıları tarayip sitenizde kaldırmanız gerekiyor. Kullanıcılar kırık bağlantılara yönlendirilmeyi sevmez.. Screaming Frog ile 500 URL’e kadar sitenizi ücretsiz tarayabilirsiniz.

18: Crome Dev Tols; Google, web sitenizin hızlı bir şekilde yüklenmesini ve hedef kitleniz için harika bir kullanıcı deneyimi sağlamasını ister.

Web Vitals güncellemesi yalnızca Pagespeed faktörlerini değerlendirmiyor. 2021 UX’in yılı olacak Dolayısıyla, yalnızca ışık hızında açılan sayfalar değil, bütünsel yapısıyla ve tüm varlığıyla kullanıcı için en iyi ve verimli deneyimi sunan web sayfaları uzun vadede kazançlı olacak.

19: Web Sitesi Güvenliği SSL; Web sitesi mimarisinin yanı sıra, sitenizin güvenliği artık önemli bir Google sıralama faktörüdür. Web siteniz ile kullanıcınızın tarayıcısı arasındaki verileri şifrelediği için sitenizin artık HTTPS’de olmasını sağlamalısınız.

Google, 2014 yılında HTTPS’nin artık bir sıralama sinyali olduğunu doğruladı.

Dolayısıyla, sitenizde SSL sertifikası yoksa ve HTTP kullanılıyorsa, şimdi güncelleme yapmak için iyi bir zaman olabilir. HTTPS’e geçiş yapmanizi tavsiye ediyorum.

20:İçerik Uzunluğu; İçerik uzunluğu önemli bir faktör değildir, ancak içerik kullanıcının ihtiyaç duyduğu cevapları içeriyorsa yararlıdır , unutmayın ne kadar uzun yazarsanız yazın kullanıcı istediği bilgiyi alamıyorsa bilinki makale uzunluğunun bir önemi yoktur bu kadar nettir. arama motorunu belki kandirabilirsiniz fakat kullanıcıyı asla! unutmayınki karşınızdaki kullanıcı…

Web siteniz için en önemli Google sıralama faktörleri hakkındaki makalemi beğeneceğinizi umuyorum. 

Aklınıza takılan bir şey veya eksiğim olduğum bir konu varsa istişare etmekten çekinmeyin, bilgiyi paylaşmak erdemliktir. ✌🏼

Yazar: irfan akmehmet

İrfan Akmehmet, SEO Projeleri için 200'den fazla şirket ile çalışmıştır. İrfan Akmehmet, SEO Projelerinin organik görünürlüğünü artırmak için Teknik SEO, UX, İçerik Pazarlama ve Kodlama stratejilerini kullanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir