Ancak yerel SEO’yu anlamak için önce Google’ın nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir.
Peki Google nasıl çalışıyor?
Google’a bir arama ifadesi yazdığınızda, aramanızla eşleşen sitelerin bir listesini döndürmek için çeşitli web sitesi sinyallerinin modelini veya sitenizin ne kadar alakalı olduğu gibi sıralama faktörlerini kontrol eder.
Çoğu insan, arama çubuğuna her hangi bir şey yazdığında Google’ın tüm internette canlı arama yapmadığının farkında değil. Aslında Google’ın keşfettiği tüm sitelerin Google’nin kendi arşivlerinde kayıt altına alınır, Bu Kayıta Google Dizini denir.
Google, arama sonuçlarını nasıl sıralar?
Google, yüzlerce siteyi göz açıp kapayıncaya kadar sıralamak için çeşitli işlemler kullanır. Bu işlemlere algoritmalar denir. Bir şeyi Google’da aradığınızda, algoritma dizini kontrol eder ve organik sonuçlarda aramanızla eşleşen web sitelerinin bir listesini döndürür. Bu sonuçlar, gelen bağlantılar tarafından verilen alaka düzeyine, öne çıkmaya ve popülerliğe göre seçilir ve sıralanır.
Algoritma, hangi web sitelerinin aramanızla ilgili bir şeye sahip olduğunu belirlemek için çeşitli site içi ve site dışı faktörlere bakar. İlgili tüm siteler listeye eklenir ve daha sonra öneme göre sıralanır. Yine çeşitli site içi ve site dışı faktörlere atıfta bulunarak, algoritma hangi sitelerin arama sorgunuza en iyi yanıt verdiğini belirler ve bu siteler arama sonuçlarının en üstünde listelenir.
SEO‘nuzu geliştirmek siteniz için alaka düzeyini ve önemli faktörleri etkiler. Sitenizin dijital ayak izinin doğru öğeleri optimize edilirse, siteniz daha fazla arama sonucunda daha yüksek görünür.
Kısaca Google Sıralama Faktörlerine göz atabilirsiniz zaman zaman güncelliyoruz.
Sıralama Faktörlerine göz attıysanız artık SEO’nun temellerini ve Google’un yerel arama sonuçlarını nasıl sıraladığını daha iyi anladığınıza göre, yerel odaklı arama sonuçlarında yer almak için sitenizin optimize ederek sinyallere odaklanmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde işletmeniz, arama motorlarında sonuçlar sayfasında daha yüksek görünebilir ve bu da işletmenizi daha fazla potansiyel müşterinin bulmasına yol açabilirsiniz.