2021’de SEO Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Faktörler.

SEO ile ilgileniyor ve başarı elde etmek istiyorsanız, tüm güncellemeleri yakından takip etmeli ve gerektiği şekilde uygulamalıyız.

2020, Pandemi süreci bize değişimin çok hızlı olabileceğini öğretti ve yeni arama davranışı, tüketici davranışlarına ve olası kısıtlamalara uyum sağlamak için stratejinizi hızlı bir şekilde ayarlamak için bir SEO uzmanı olarak çevik ve ayık olmamız gerekiyor kısacasi yükümüz ağır…

1; Temel Web Vitals; (Sayfa Kullanıcı Deneyimi Güncellemenizi mutlaka bir an önce ele alın.)

2; Teknik SEO; ( teknik olarak daha iyi olan siteler bir avantaja sahibi olacaktir , yeni nesil teknolojileri değerlendirin Örnek Front tarafında , React , Vue.JS , Nuxt.js + Vue.js ) Genel olarak “Teknik SEO” zordur, bu nedenle mutlaka Web geliştiricinizden yardım alın. Pagespeed / Crome Dev Tols kuralarına göre ilerlemeli.

3; UX; Markanız için “kullanıcıyı çekmeyi” hedeflemelisiniz, yani oturum başına sayfa sayısı ve hemen çıkma oranı gibi kullanıcı davranışı sinyallerini kontrol altına alabilmek için bunu yapmak zorundasınız. Masaüstü / Responsev’de.

  • TO (tıklama oranı); Arama sonuçlarında web sitenizin bağlantısını tıklayan kullanıcıların yüzdesidir. TO’nuzu artırmak , sıralamanızı artırabilir. burada yapmanız gereken Title ve Description (açıklama) kısımlarını güncellemenizdir.
  • Hemen Çıkma Oranı: Yüksek bir hemen çıkma oranına sahip olmak siteniz için iyi değildir. Sitenizi çok sayıda kişi tıklayip ve ardından web sitenizle etkileşime girmeden geri düğmesine basarsa, Google sayfanın alakalı olmadığını düşünecek ve sıralayamayacaktır.
  • Bekleme Süresi: bir ziyaretçinin Google arama sonuçlarından geldikten sonra sitenizde ne kadar kaldığını ölçer. Bekleme süresi ne kadar yüksekse o kadar iyidir.

4: Açıklanması zor; olan temel güncellemeler dahil olmak üzere sıralama güncellemeleri devam edecek Kullanıcı tarafından daha görünür olmanın yollarını arayın, Marketing , Featured Snippets, Sosyal medya kanalları

5; Favicon optimizasyonu; Favicon siteler açısından kalite yönergesidir, kullanıcıların aklında kalması açısından önemli bir faktördür.

6; Meta açıklamaları; SERP’lerdeki tıklama oranı potansiyel bir sıralama faktörü olarak bilindiğinden , meta açıklamalarınızı SEO dostu yaparak , daha fazla tıklama almak yazılarınızın Meta açıklama kısmını güncellemyi deneyin.

7; S.S.S Schema Kullanın; Schema, sayfalarınızın belirli kısımlarını işaretlemenize ve arama motorunun kullanıcılara daha açıklayıcı sonuçlar vermesine yardımcı olan kodlama tekniğidir.

8; Trafik Alan içerikleri güncelleyin; Google Consol’dan Trafik alan içerikleri keşfedip güncelleyin ve güncel tarih ile yeniden yayınlayın. ( içeriğe farklılık kattığınızdan emin olun Google amcayı kandırmaya çalışmayın cız… )

9; Yazı içinde gereksiz bağlantıları kaldırın; Kullanıcıya değer katmayan veya kırık bağlantılarınız varsa kaldırın.

10;Sayfa içi bağlantılarını ayrı sekmede açı kaldırın; siteniz içerisinde başka bir yazınıza ayrı sekmede bağlantı vermeyin, verdiysenizde kaldırın ( Aslında nedeni burada Google amcamız ayrı sekmede açılan tarayıcıları anlayamıyor, aynı sekmede olunca kullanıcı içerde ne kadar hızlı şekilde geziyor ve sayfa gösterimi yapıyor Erişebilirlik/kullanılabilirlik nasıl sinyalini daha iyi alabilmek için böyle bir yönergede bulundu top sizde.)

11; Site haritalarını sınırlandırın; Site haritalarınız fazla dolurup şişirmeyin 10.000 ile sınırlandırın

12; Dinamik site haritaları kullanın; WordPress kullanıyorsanız bu sizin için bazı eklentiler yapıyor Yaost / Rank Math gibi özel yazılım olarak kodladığınız bir sistem ise şayet bunun için zaman ayırmalısınız. 404 , 301 , gibi hata kodlarını dinamik şekilde siteden ve sitemap’tan kaldırılması gerekiyor.

13; Backlink Fazlalık oranına kapılmayın; Backlink fazlalığı doğru strateji olduğunu düşünmeyin önemli olan fazlalığı değil “Backlink’in” doğru şekilde kullanılmasıdır. biraz uzun bir mevzu olduğu için bunu ayrıca açıklayacağim. 🙂

14; Her zaman son ziyaret edilen olun; Evet en sevdiğim stratejilerden bir tanesidir Örnek Tekne sektöründe olduğunuzu baz alıyorum şayet bir kullanıcı tekne kiralama için bir portal ariyorsa ve bir sitede 10 adet tekne var ve sizin sitenizde 150 tekne var ve daha ucuzsa bu demektir ki gelen kullanıcı diğer sitelerden daha çok tatmin edeceksiniz ve kişi sitenizde zaman geçirdik den sonra Googla’a geri dönüp tekne aramayacaktır. buda sizin bir +dir.

Burada sadece tekne ile örnek verdim kafamız karışmasın, içerde müşteri hizmetleri kötü ise doğru karşılama yapamamışsa müşteri rahatsiz okup 10 teknelik siteye geri dönebilir göreceli durumlar 🙂 kendi sektörünüze göre bunu kurgulamanızda fayda var.

15; Breadcrumb Optimizasyonu;bir sayfanın arayüzünde kolay gezinmeyi sağlayan bir çeşit gezinti menüsüdür, kullanıcının nerede olduğunu bilmesini sağlar daha fazla detay için buraya

16: Direct Trafik; Doğrudan web sitesi trafiği, Google tarafından sıralama faktörü olarak belirlenmiştir. Direct trafik insanların sizin sitenizi marka adıyla aramasını sağlamalısınız. ( Bunun çözümü Müşteri memnuniyetine çıkıyor. kolay gelsin 🙂

17: Kırık Bağlantı; Siteniz içerisinde daha önceden eklemiş olduğunuz ogün çalışır durumdayken bugün çalışmıyor ise buna kırık bağlantı denir bunu bu tür bağkantıları tarayip sitenizde kaldırmanız gerekiyor. Kullanıcılar kırık bağlantılara yönlendirilmeyi sevmez.. Screaming Frog ile 500 URL’e kadar sitenizi ücretsiz tarayabilirsiniz.

18: Crome Dev Tols; Google, web sitenizin hızlı bir şekilde yüklenmesini ve hedef kitleniz için harika bir kullanıcı deneyimi sağlamasını ister.

Web Vitals güncellemesi yalnızca Pagespeed faktörlerini değerlendirmiyor. 2021 UX’in yılı olacak Dolayısıyla, yalnızca ışık hızında açılan sayfalar değil, bütünsel yapısıyla ve tüm varlığıyla kullanıcı için en iyi ve verimli deneyimi sunan web sayfaları uzun vadede kazançlı olacak.

19: Web Sitesi Güvenliği SSL; Web sitesi mimarisinin yanı sıra, sitenizin güvenliği artık önemli bir Google sıralama faktörüdür. Web siteniz ile kullanıcınızın tarayıcısı arasındaki verileri şifrelediği için sitenizin artık HTTPS’de olmasını sağlamalısınız.

Google, 2014 yılında HTTPS’nin artık bir sıralama sinyali olduğunu doğruladı.

Dolayısıyla, sitenizde SSL sertifikası yoksa ve HTTP kullanılıyorsa, şimdi güncelleme yapmak için iyi bir zaman olabilir. HTTPS’e geçiş yapmanizi tavsiye ediyorum.

20:İçerik Uzunluğu; İçerik uzunluğu önemli bir faktör değildir, ancak içerik kullanıcının ihtiyaç duyduğu cevapları içeriyorsa yararlıdır , unutmayın ne kadar uzun yazarsanız yazın kullanıcı istediği bilgiyi alamıyorsa bilinki makale uzunluğunun bir önemi yoktur bu kadar nettir. arama motorunu belki kandirabilirsiniz fakat kullanıcıyı asla! unutmayınki karşınızdaki kullanıcı…

Web siteniz için en önemli Google sıralama faktörleri hakkındaki makalemi beğeneceğinizi umuyorum. 

Aklınıza takılan bir şey veya eksiğim olduğum bir konu varsa istişare etmekten çekinmeyin, bilgiyi paylaşmak erdemliktir. ✌🏼

SEO taktikleri mi arıyorsunuz? & 101 SEO Püf Noktasi

Yapılabilir, kanıtlanmış ve size hemen yardımcı olabilecek türden SEO taktikleri mi arıyorsunuz? İşte kısa sürede fark yaratacak 101 SEO taktiği!

SEO, kısa sürede ünlü olan diyet taktikleri gibidir. Hızlı sonuç vaat eden ama aslında bunu sağlamayan çok fazla öneri ile hemen her gün karşılaşabilirsiniz.

Dahası, maalesef çok fazla önerilen SEO taktiklerinden bazıları artık çalışmıyor bile. Çünkü Google kendini sürekli güncelliyor ve doğal olarak SEO taktikleri de güncelleniyor.

Eğer modası geçmiş tavsiyeleri takip ediyorsanız boşa kürek çekiyor olabilirsiniz.

Bunun dışında yeni ve havalı trend taktiklerden de çoğu sizin işinize yaramayabilir. Konu arama motoru olduğunda konuya daha pratik yaklaşmanızı öneririm.

Bazı iyi SEO taktikleri ise çok vakit alabiliyor (ay boyu süren teknik denetimler gibi). Çok vakit derken sonuç alabilmek için aylar, hatt abazen bir yıldan fazla bir süren projelerden bahsediyorum.

Ama siz, doğru SEO stratejisi ile verimli, hızlı ve nokta atışı bir süreç yönetimiyle rakiplere fark atabilirsiniz.👍

Şimdi ise yaramayan onerileri bir kenara bırakıp yapılabilir olduğu kanıtlanmış SEO taktiklerine odaklanalım.

Size tam da bugün yardım edebilecek türden SEO taktiklerini anlatacağim.

İşte size SERP’lerde görünürlüğünüze yardım edebilecek taktikler!

Temel SEO İpuçları

1. Video Kullanın & Verimini Arttırın

Videolar her zamankinden daha değerli. Bütçe sıkıntılarının sizi bu oyuna girmekten alıkoymasına izin vermeyin. Telefon kayıtlarından, motion grafiklere kadar her bütçeye uygun olan binlerce video oluşturabileceğiniz seçenek var.

2. Kullanıcıların İsteklerine Odaklanın

Anahtar kelime çalışması yaparken kullanıcıların arama motorunda kullandığı arama kelimelerini ve ifadelerini birleştirin. Böylece hedef kitlenizin sorularına nokta atışı cevaplar verme şansınız artar.

3. Kendi Uzmanlığınızı, Otoritenizi & Güveninizi Oluşturun

Eğer yeni başladıysanız 10 yıllık bir web sitesiyle yarışmak zor olabilir. öncelikle Swot analizi yapmayı unutmayın..

Başlamak içinse bir yol var: kendi uzmanlığınızı gösterecek muhteşem içerikler ve sayfalar yaratmak (bireysel çalışmanız ya da şirketinizin olması fark etmez).

Bu içerikler sizin SEO ve iş hedeflerinizi desteklemeli.

4. İçerikleriniz Kullanıcılarınıza Yardımcı Olsun

SEO, kullanıcılarınızla ilgilidir. Ve çoğu arama motoru güncellemesi, kullanıcıları + UX‘i güncelleme yapmaktadir.

Ürettiğiniz içeriğin hedef kitlenizin hayatını kolaylaştırması ve aradığını bulmasi çok önemli bir kritik noktadir.

Personalar, insan davranışları, popüler kullanıcı yaklaşımlarını öğrenin ve bunun yanında SEO’nun teknik kısmına da odaklanın.

5. Müşteri Yorumları Hala Çok Popüler

Müşterilerinizin ürünleriniz hakkında yorum yapabilmesi ya da eleştireler yazabilmesi için bir plan & strateji oluşturun.

Arama motorları, bu deneyimlerin değerlerini kullanıyor ve bu da daha yüksek dönüşümlere neden oluyor.

6. SEO İlk hamleniz olmalı!

Site açmayı düşünmeden önce veya yeniden düzenlerken bir SEO Uzmanı ile erkenden çalışmaya başlayın. size hız katacaktır.

Özellikle sitenizin mobil versiyonu için SEO’da iyi olmak istiyorsanız Mobil first index’i araştırıp UX, Kullanıcı deneyimi çok iyi bir çalışma yapın.

Kullanıcı Odaklı Tasarımın Faydaları göz atın.

7. Müşteri Beklentilerini Dürüst Bir Şekilde Yönetin

Bu alanda sürekli birçok değişken karakter var. Kendi hedef kitlenizi iyi tanıyın. Değişken ve genel, değişmez özellikleri neler?

Müşterilerinizin beklentilerini karşılayamamak sizi onlara bir fayda + güvenirlik sağlayamazmışsınız gibi hissettirilir. bu markanız için kötü bir etkendir.

8. “Tam Eşlemeli” Anahtar Kelimelerin Ötesinde Düşünün

Tam eşlemeli anahtar kelime terimleri kullanmanıza gerek yok. Google içerikleri değerlendirirken ilişkiselliğe bakıyor. Konu ile ilgili anahtar kelime arama terimlerinizi ilişkilendirerek sizi sıralamaya sokuyor.

Not: araması yüksek anahtar kelimeye kitlenmeyin, rakipleriniz o kelimede varken işiniz zor , uzun kuyrulluk kelimelere yönlenmeniz size hem trafik hemde dönüşüm oran olarak + katacaktir.

9. Tavsiyeleri Kullanın

Tavsiyelere göre “call to action” mesajlarınızı kişiselleştirin. Bunu konum ve anahtar kelime arama sorgusuna göre de yapabilirsiniz.

Call to Action Nedir?

Türkçe çeviri “eylem çağrısı” anlamına geliyor. Kişiyi harekete geçirmeyi amaçlayan ve ifade eden call to action, internet sitelerinde sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bir ziyaretçi olarak belki farkında değilsiniz ama gün boyu ziyaret ettiğiniz tüm sitelerde call to action ile karşılaşıyorsunuz; “hemen üye ol”, “satın al”, “hızlı satın al”, “ücretsiz kargo”, “son 2 ürün” gibi çeşitli şekillerde eylem çağrısı alıyorsunuz.

Özellikle e-ticaret sitelerinde yaygın bir kullanım söz konusu. Call to action bazen metin bazen ise buton şeklinde kullanılabiliyor. Eylem çağrısının ana amacı ziyaretçinin web sitesine üye olması, alışveriş yapması, abone olması kısacası sitenin hizmetlerinden yararlanmasıdır.

10. Kısa Bir Alan Adı Seçin

Bir alan adı seçerken 15 veya daha az karakter kullanmaya bağlı kalın. Kısa alan adları insanların adınızı hatırlamasını kolaylaştırır.

Not : Jenerik alan adına önem verin.

11. Sitenizin Tüm Varyasyonlarını Bulun

Sitenizi arama motorlarında “site: example.com” diye aratırken sitenizin tüm varyasyonlarını bulduğunuzdan emin olun.

Mesela, sitenizi şöyle aratın:
• http://example.com
• http://www.example.com
• https://example.com
• https://www.example.com

Mobil SEO İpuçları

12. “Mobil Öncelikli” Bir Yaklaşım Uygulayın

Google, Eylül 2020 itibariyle tüm siteleri için mobil öncelikli dizine (mobile-first indexing) geçiyor.💯

Google’ın mobil arama aracısının sitenizi nasıl görüntülediğini görmek için Google arama konsolunun Mobile-Friendly Test Aracını kullanabilirsiniz.

13. AMP ve PWA’nın Size Uygun Olup Olmadığını Araştırın

Mobil öncelikli dizine hazırlanmaya yardımcı olmak ve mobil arama trafiğini artırmak için Google Hızlandırılmış Mobil Sayfaları (AMP) veya Progresif Web Uygulamalarını (PWA) başlatın.

14. Geçiş Reklamlarını Kaldırın

Yaş kısıtlamaları veya veri gizliliği amaçlarına yönelik olmadıkları sürece kullanıcı deneyimini bozacak popup+splash reklamları ve geçiş reklamlarını mobil cihazlardan kaldırın.

Kullanıcıları rahatsız etmemeye bakın.

15. AMP’de Kaydırma İzleme

Google AMP ile Kaydırma İzleme (Scroll Tracking)’yi Google Etiket Yöneticisi (Google Tag Manager) veya Microsoft’un yeni çıkardığı Clarity ile uygulayabilirsiniz.

16. AMP’ye Form Ekleyin

Google AMP sayfaları basit görünse de akımları yakalayabilmek için formlar ekleyebilirsiniz.

17. B2C için PWA’yı Düşünün

Markanız için Progresif Web Uygulamasına (PWA) yatırım yapmayı düşünün.

PWA’ların tüketiciye yönelik uygulamaların %50‘sinin yerini alacağı tahmin ediliyor.

Mesela Starbucks, Spotify ve Uber şimdiden etkileyici deneyimler yarattı ve kullanıcılar bunu daha küçük markalardan da bekleyecek.

18. Mobil Web Sitenizde Breadcrumbs kullanın

Mobil cihazlarda tıklama oranınızı artırmaya yardımcı olabilecek en temiz hedef yolu harita Breadcrumb‘dir.

Teknik SEO Taktikleri

19. HTTPS’ye Geçin

HTTPS sadece güvenlik açısından değil, bir Google sıralama faktörü olarak da değerlendirilebilir.

20. Kanonik Etiketler Tarama Bütçesini Kaydetmiyor

Arama motorlarının kopyaları gerçekten kopya olduğunu belirlemek için kopyaları taraması gerekir.

21. Kullanıcılar için Site Hızını 2-3 Saniyeye Düşürün

Sayfa hızı sorunlarının nerede olduğunu göstermek için Core Web Vitals raporunuzu kullanarak geliştiricinizle yakın çalışın.

Sayfa performansı neden önemlidir?
Daha uzun sayfa yüklenme süreleri, hemen çıkma oranlarını ciddi şekilde etkiler.

Örneğin:
– Sayfa yüklenme süresi 1 saniyeden 3 saniyeye çıkarsa hemen çıkma oranı %32 artar

  • Sayfa yüklenme süresi 1 saniyeden 6 saniyeye çıkarsa hemen çıkma oranı %106 artar

Yardımcı Test edebileceğiniz diğer Kaynaklar

22. News + BERT = En Çok Okunan Haberler Bandı (Carousel)

Google BERT, haber yayıncıları için en önemli haberler bandı ekledi.

Google News’de görünmenin en iyi yolu, meşru bir haber içeriği yayınlamak, AMP sayfalarına sahip olmanız ve sitenizi Google News’e göndermektir.

23. rel = canonical kullanın

Birden çok URL üzerinden ulaşılabilen tüm sayfalarınızın arama motorlarını ana sayfaya yönlendiren rel = canonical etiketine sahip olduğundan emin olun.

Canonical URL uzun zamandır SEO alanında var olan ama önemi yavaş yavaş anlaşılan bir URL biçimidir. Bu URL biçimi adını rel=”canonical” etiketinden almaktadır.

Özellikle farklı alan adlarında bulunan ama birleştirme sonrası oluşabilecek kopya içerik problemlerini çözmek için bu etiket kullanılmaktadır.

Birden fazla cihaz türünü desteklemek için:

https://example.com/news/koala-rampage
https://m.example.com/news/koala-rampage
https://amp.example.com/news/koala-rampage

24. Sayfalarınızın Dizine Eklendiğinden Emin Olun

Trafik alan sayfalarınızın Google’da “site: ornek.com” araması yaparak dizine eklendiğinden emin olmak için kontrol edin.

Ayrıca, çift dizine eklenip eklenmediğinizi kontrol edin. Çift indeksleme, yinelenen içeriğe yol açabilir

25. Sayfa Başına Bir H1 Etiketi

Tek bir sayfada birden çok H1 etiketi kullanmayın.

26. Yazı Yayınlamadan Önce Alt İmaj Ekleyin

Google, diğer kaynaklarla rekabet etmek için daha çok görsel olan bir aramaya geçiyor. Bunu göz ardı etmeyin!

Google, resmin konusunu anlamak için bilgisayar görme algoritmaları ve sayfanın içeriğini birlikte alternatif metin kullanır. […] Alternatif metni seçerken, anahtar kelimeleri uygun şekilde kullanan ve sayfanın içeriği bağlamında olan yararlı, bilgi açısından zengin içerik oluşturmaya odaklanın.

 Olumsuz bir kullanıcı deneyimine yol açacağından ve sitenizin spam olarak görülmesine neden olabileceğinden, alt özelliklerini anahtar kelimelerle doldurmaktan kaçının (anahtar kelime doldurma).

27. Birden Fazla Site Haritasına Sahip Olabilirsiniz

Google’ın dikkatini sitenizin belirli bölümlerine odaklamasını istiyorsanız resimler, videolar, profiller ve blog gönderileri için ayrı ayrı site haritaları oluşturun.

28. URL Parametrelerinizle İlgili Bir Tanıtıcı Bilgi Edinin

URL’leriniz dinamik URL’ler ise (mesela şuna benzer bir şey görüyorsanız: www.donutsaregoodforyou.com/?mode=1-list=1), Google Arama Konsolu’ndaki parametrelerinizi Google’ın URL’lerinizi nasıl taramasını istediğinize göre ayarlamak isteyebilirsiniz.

Bu ise yine, yinelenen içeriğin azaltılmasına yardımcı olur.

29. HTTPS için Dahili Bağlantılarınızı Değiştirin

HTTP’den HTTPS’ye geçiş yapmadan önce, dahili bağlantılarınızı site içinde HTTPS olarak değiştirin.

30. Sayfa İşaretleri Yolu Ekleyin

Sitenize Sayfa İşaretleri Yolu eklemek SEO’nuzu ve kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyecektir.

31. Yönlendirmelerinizi Kontrol Edin

Arama motorlarının sitenizi daha hızlı taramasına yardımcı olmak için uzun yönlendirmelerinden kaçının.

32. Görüntüleri Kullanırken, Vektör Biçimindeki Görüntü tercih edin.

Bu tür dosyalar daha iyi ölçeklenir ve size birden çok cihazda daha iyi görüntü kalitesi sağlar.
Sayfa hızıyla ilgili sorun yaşıyorsanız WebP dosyalarına geçmek isteyebilirsiniz.

33. Bir İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanın

Resimlerinizi yüklemek için bir içerik dağıtım ağı (CDN) almayı düşünün.
Bir CDN, web sitenizi hızlandırmaya yardımcı olur.

34. Görselleri Optimize Edin

Görseller, genelde yükleme sürelerindeki en büyük problemdir. Resimleri sayfa hızı ve kullanım kolaylığı için optimize ettiğinizden emin olun.

Online Resim sıkıştırma siteleri

  • https://compressjpeg.com/tr/
  • https://imagecompressor.com/tr/
  • https://tinyjpg.com/
  • https://tinypng.com/ ( önerimdir )

WordPress siteniz varsa en iyi eklentiler burada mevcuttur

Önerim tabiki ShortPixel Image Optimizer )

35. Benzer Ürünler İçin Benzer (Canonical) Etiketleri Kullanın

Açıklamaları ve adları çok yakın olan ürünleriniz varsa yeniden yönlendirmek yerine benzer bir etiket kullanın.

36. Özel Hosting Alın

Özel hostingle bir alana sahip olmak, arama sıralamanızı etkilemeyecek olsa da paylaşılan bir hosting sahibi olmak yavaş açılış hızına.neden olabilir. tarama bütçenizi ve sıralamanızı sarsabilir.

Arama motorları, IP adresine göre indekslenir. Birden fazla IP adresi olduğunda arama motorları çok fazla sinyal alabilir. TR hosting önerimdir ( Lakasyona göre Hosting tercih etmelisiniz.

WordPress siteniz varsa şayet Burtinet WordPress Hosting paketini öneririm Hız ve Performans konusunda gayet iyiler size güç katacaktır.

37. Görsel Aramaya Yatırım Yapın

Perakendeciler ve e-ticaret markaları, görsel aramayı pazarlama stratejilerine entegre etmelidir.

Pinterest’in öncülüğünü takiben Amazon, Snapchat ve Bing, platformlarına görsel aramayı ekledi. Yani bu yatırımınıza değer.

38. Yapılandırılmış Verileri Kullanın

SERP’lerin ilk sayfasına girmek artık eskisi gibi kolay değil. Ama bunu kötüye yormaya gerek yok 🙂

Bilgi Grafiği arasında, öne çıkan snippet, en çok okunan haberler ve video döngüsü gibi, Google’a arama yapanların istediği değerli bilgilere sahip olduğunuzu söylemenin birçok yolu vardır.

Bu nedenle, oranlarınızı artırmak için yapılandırılmış verileri kullanın.

Bağlantı Oluşturma İpuçları

39. Spam İçerikli Bağlantıları Reddedin

Siteniz Backlink saldırısına uğradığını düşünüyorsanız Google Disavow Reddetme aracını akıllıca kullanmak ilk işiniz olmalı!

40. Ücretli Bağlantılar: Google’ın Gazabına Dikkat Edin

Bir bağlantı karşılığında hayır kurumları , edu.tr ,gov.tr veya sivil web sitelerine bağlantı karşılığında para ödüyorsanız, bu Google’ın web yöneticisi kurallarına aykırıdır.

41. Kötü Bağlantılardan Kaçının

  • Uzun süredir SEO‘da iseniz riskli bağlantı kurma taktiklerine dikkat etmeniz gerekir.

Google toplu manipülasyon tespit ederse yalnızca kötü olan bağlantılarınızı değil tüm bağlantılarınızın değerini düşürebilir.

DR/PA / Pagerank değerlerine takılmayın odaklanmanız gereken içerğiniz ile alakalı göbek bağı olan kelimelerdir.

42. Dizinler Üzerinde Çok Sayıda Bağlantı Oluşturmayın

Daha kaliteli ve markanıza uygunluk katan kendi sektörünüz içindeki sitelerden bağlantı almaya çalışın.

43. Web Sitenizin Açık Bir Bağlantı Yapısına Sahip Olduğundan Emin Olun

Örneğin, dahili bağlantı stratejinizi geliştirmek için altbilgi bağlantılarınıza güveniyorsanız, tekrar düşünün. Altbilgi ve üstbilgi bağlantıları çok fazla dayanmayabilir.

Bu nedenle, gövde metninizin içinde dahili olarak bağlantı kurmak, Google’ın web sitenizde daha iyi gezinmesine olanak tanır.

44. Bağlantı Profilinizi Koruyun

Bu, arama motorlarının genel web sitenizin ve markanızın otoritesine ve kalitesine bağlamasının bir yoludur. Sektörünüz ile Alakasız sitelerden uzak durun altını bilerek çizdim bunu kesinlikle unutmayın.

45. Bağlantı Kalitesini Seçin (Miktarını Değil)

İçerik için nicelikten çok nitelik önemli ve aynı şey bağlantı oluşturma için de geçerli.

Bağlantı oluşturma, yüksek düzeyde hedeflenmiş ve stratejik olmalıdır; bunların hepsi özgünlüğe bağlanıyor. Bağlantı alımınızı zamana yayın ,sabır edin çok link çok hızlı yükselmek değildir.

SEO hakkında konuşurken “sabır” kelimesinden bahsetmemek mümkün değil. SEO çalışmalarınızın meyve vermesi için zaman gerekiyor. Bu yüzden hızlıca bir sonuca ulaşmayacağınızı bilin. Dost acı söyler

Ne demişler, “Sabreden derviş muradına ermiş.”

46. Bağlantı Oluşturma ve PR için Manuel Destek Programı Yapın

Evet, doğal olarak link kazanabilirsiniz.👍

Ama biraz daha zorlanırsınız ama nesi kötüki? riski yok 🙂

Proaktif bağlantı oluşturduğunuzda kaliteyi kontrol etme şansınız artar. bir sabah kalktığınizzda tüm sıralamalardan kaybolmuş ve %70 trafik düşüşü yaşamış bir site sahibi olmak istemem hüsran!

47. Nofollow Giden Bağlantılar

Bunlar, ilk olarak ücretli bağlantıları belirlemek için oluşturulmuştu.

Günümüzde çoğu site, düşük kaliteli bir siteye bağlantı kurmanız durumunda bunları harici bağlantılar için kullanıyor.

Nofollow bağlantısının etkisi yok denir aksini söylüyorum üstüne basa basa var arkadaşım! önemli olan bağlantının dofollow veya nofollow olması değil önemli olan ekli olan bağlantının

  • sitenize ziyaretci gönderiyormu?
  • ziyaretci geldikden sonra sitenizden yararlı bilgiyi bulabiliyormu?
  • içeriğinizde tam anlamıyla zaman geçiriyormu?
  • İçeriğinizi okurken farklı sayfaları açıyormu?

Kendinize bu soruları sorarsanız her bağlantı sizin için haktir!

48. Forumlarda veya Yorumlarda Her Zaman Listelenen Nofollow Bağlantıları

Aynı şey sponsorluklar, reklamlar ve basın bültenleri için de geçerlidir. 47 maddede açıkladım aslında tekrar yapmak istemiyorum nofollow bağlantılara yönelin..

49. Mantıklı Olan Yerlere İç Bağlantılar Ekleyin

Dahili olarak bağlantı oluşturduğunuzda anahtar kelime terimlerinizle dahili olarak bağlantı kurmanıza gerek yok.

Ama bağlantıyı çevreleyen içeriğin ana anahtar kelimelerinizle ilgili olması yardımcı olacaktır. direk ana kelimeye bağlantı almaktanda , uzun kuyruklu kelimelere bağlantı almanızı öneririm.

50. Konuk Yazar Rolü Üstlenin

Blog sitelerinde veya Sektörünüze yakın göbek bağı sitelerde Konuk yazar olmanız ve sitelere bilgi paylaşımınız hem site sahibinin hoşuna gidecektir hemde içerik oluştururken kendi sitenizdende çok fazla abartılmayacak şekilde bir bağlantı çıkabilirsiniz bağlantı oluşturmanın harika bir yoludur.

İçerik Optimizasyonu İpuçları

51. Doğru içerik Yazın (Anahtar Kelimeler için değil )

Unutmayınki İçeriğinizi herşleyden önce bir kullanıcı okuyor! Kullanıcı bu içeriği sevmiyorsa Google bunu anlıyor .

Nasılmı? Google chrome kullanıyorsunuz muhtemelen kime ait? Google amcamıza 🙂 tüm davranışlarınız kendilerinde mevcut.

Kullanıcı deneyiminin kalitesini optimize etmek, web üzerindeki herhangi bir sitenin uzun vadeli başarısının anahtarıdır. İster işletme sahibi, ister pazarlamacı veya geliştirici olun, Web Vitals sitenizin deneyimini ölçmenize ve iyileştirme fırsatlarını belirlemenize yardımcı olabilir.

52. Zayıf İçerikten Kurtulun (veya Yeniden Yazın)

İşe yaramayan, yetersiz içerik sitenizin kalitesini düşürmekten başka bir şey yapmıyor.

Uzun biçimli içeriğin daha yüksek arama sonuçları getirdiği kanıtlandı (ancak uzun içerik de her zaman başarıyı garanti etmez. önemli olan doğru ve akıcı içerik oluşturmaktir , örnek 52‘ci maddeye kadar gelmişseniz size yardımcı olmuşum ve keyif alarak okumuşsunuzdur umuyorum 🙂 size burda turşu veya salatalikdan bahsetmiş olsaydım ilk maddede sizi kaybetmiş olurdum.

53. Yinelenen İçeriği Temizleyin

Yinelenen içeriği temizleyerek sitenizdeki kopyalanmış içeriği veya yinelemeleri kaldırmış olursunuz. Diğer sitelerde yinelenen içeriğiniz varsa, kaldırması veya reddetme dosyanıza eklemesi için web yöneticisine mail gönderin.

54. Eski İçeriğinizi Kontrol Edin

Bazen eski içerik sitenize trafik çekebiliyor.

Bu durumda yeni, taze ve daha alakalı içerik sağlamak için benzer içeriğe sahip yeni bir gönderi oluşturmayı göz önünde bulundurun.

Örnek veriyorum İtalya‘da bir pizza restoranına makalemde yer verdim arkadaşlar 2020 yılında gusto pizza’nın en iyi yaptığı pizza Peynir , roka , üstüne domates soslu bir pizza? yıl 2021 işletme sahibinin daha iyi bi pizza üvnanını Ananaslı pizza almış? sizin içeriğiniz doğal olarak eski kalacaktir!

İçerik sorumluluk ister yazdım bitti yok arkadaş 🙂

SEO uzmanı olmak kolay değil ama zor da değil. profosyonelliğe giden Süreç çok fazla okuma, pratik ve testten oluşuyor.

55. SSS Sayfaları Oluşturun

Bu sayfalar ziyaretcileriniz için sıralamanız ve özellikle sesli aramalar için yaparsanız’da güç katacaktir.

SSS sayfaları e-ticaret firmalarına yarar sağladığı gibi, aynı zamanda müşterilere de bir takım yararlar sağlar.

  • Zaman kazandirir
  • Güven verir
  • Müşteri destek bölümünün üzerindeki yükü azaltır
  • Maliyetleri azaltır ( Müşteri temsilci Müşteri destek biriminin üzerinden yük almanızı sağladığı için, daha küçük bir ekibe ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • SEO konusunda değer katar

56. İçeriğinizi Başka Sitelerde Yayınlatın

Birleştirilmiş içeriğin avantajlarından yararlanıyorsanız diğer sitenin rel = canonical etiketini orijinal sayfanıza geri yönlendirmek için yerleştirdiğinden emin olun.

57. İçeriğinizi Yeniden Kullanın

Bu yeni bir fikir değil ancak yine de genel olarak gözden kaçırılıyor.

Oluşturduğunuz her içerik parçasının nasıl bir videoya, Facebook Live’a, Slideshare’e vb. eklemen size güç katacaktir.

58. Düzenle! Düzenle! Düzenle!

İçerik yazarken imla, dil bilgisi ve tutarlılığınızı kontrol ettiğinizden emin olun.

Hatalar sıralamanızı etkilemez ama kötü kullanıcı deneyimine neden olur ve güvenilirliğinize zarar verir.

59. İçerik Fikirleri için Araçları Kullanın

Ne tür içerik yazacağınızı belirlerken rakibinizin en iyi performans gösteren içeriğinin performansın neden iyi olduğunu anlamak için BuzzSumo gibi araçları kullanın.

60. Eski İçerik Sıralamalarınıza Potansiyel Olarak Zarar Verebilir

Eski içeriğin yenilenip yenilenmeyeceğini ya da silinip silinmeyeceğini belirlemek için düzenli denetimler yapın.

61. Önbelleği (Cache) Kontrol Edin

Influencerlarla çalışırken veya içeriğinizi başka bir sitede yayınlarken sayfalarının en son ne zaman önbelleğe alındığını görmek için “önbellek: URL” araması yaparak hızlı bir arama yapın.

Bir aydan daha eski ise içeriğinizi başka bir yerde yayınlamayı düşünün.

62. Sohbet Ediyor gibi Yazın

Sesli arama sorguları için sıralanabilmek için konuşma tonunda içerik geliştirin. laylaylom tarzı kısaca 🙂

63. Orijinal Ürün Açıklamalarını Yazın

Bir e-ticaret sitesi işletiyorsanız veya blog , arama motorları için için değil ,kullanıcı için orijinal dikkat çekici ürün açıklamaları yazmaya çalışın.

Üretici içeriğinin kopyalanması sıralamanıza zarar verebilir ve kullanıcıları uzaklaştırabilir. ( Google amcamız ciz yapar 🙂

64. Meta Açıklamalarınızı Test Edin

Google Search Console‘da, gösterimleriniz artarken tıklamalar artmıyorsa tıklamaları nelerin artırabileceğini görmek için meta açıklamalarınız A / B testi ile test etmeyi deneyin.

65. Anahtar Kelime Tekrarını Ortadan Kaldırın

Benzer anahtar kelime arama terimleri için rekabet eden birden fazla sayfanız varsa bu tekrarı önlemek için birleştirmeyi düşünün.

66. İçeriğinizi Analiz Edin

Rakibinizin sizi neden aynı içerik için SERP‘lerde geçtiğini merak ediyor musunuz?🤔

Geri dönün ve içeriğinizin boşluklarını doldurun.

Makalenizle ilgili anahtar kelime terimlerinin bir analizini yapın ve içeriğinizi güçlendirmek için ekleyebileceğiniz eksik parçalar olup olmadığını öğrenin.

67. Kullanıcı Deneyimini Kişiselleştirin

Yeni gelen ve sürekli olan ziyaretçiler için farklı içerikler sunun.

Yerel SEO İpuçları

68. Gerçeklere ve Yerel Rehberlere Odaklanma

Google Home, Amazon Echo ve daha fazla dijital asistan ile birlikte, gerçeklere ve yerel kılavuzlara odaklanan içerikler ilk sıralarda yer almak isteyen markalar için faydalı hale geliyor.

69. Seyahat Rehberleri Oluşturun

Google’ın Bilgi Grafiğindeki (Google Knowledge Graph) seyahat planlama özelliğinden yararlanın.

Yerel bir işletme veya seyahat şirketiyseniz seyahat rehberleri oluşturmak sizin yararınıza olabilir.

70. Google Yerel Envanter Reklamlarını Kullanın

Google’ın Yerel Envanter Reklam programını (Google’s Local Inventory Ad) kullanıyorsanız müşterilerin yerel mağazanıza Google’da göz atmasını sağlayabilirsiniz.

71. Daha Fazla Yorum Toplayın

Yerel işletmeniz için incelemeleri artırma taktikleri uygulayın.

Müşterilerin ezici bir çoğunluğu yerel işletmeler için yorumları okur ve en yakın çevrede bulunanlar en çok yorum alanlara öncelik verir. onun için yapmanız gereken yorum toplamak için stratejiler oluşturun.

Birgün Yemeksepetin’den bir sipariş verdim arkadaş yemeğin yanında bana 1 dilim ufak bir tatlı getirdi abi afiyet olsun buda bizden ağzın tatlansın dedi ve hemen sonrasında birde yorum yaparsan sevinirim dedi:) valla yorum yapmadım değil , tatlı verdiğinden daha çok konuya bu şekilde yaklaşması beni sevindirdi girişimcileri seviyorum 🙂

72. Coğrafi Bölgeler ve Kullanıcı Konumları için Optimize Edin

Fiziksel mekânda faaliyet gösteren bir mağazaysanız mağaza içi satın alımı yükseltmek istiyorsanız Bölge ve il hedefleyerek kullanıcı konumlarının sağladığını optimize edin. Bunun için Google Ads mesafe ve mağaza ziyareti raporlarını kullanın.

73. Birden Fazla Konum için Optimize Edin

Birden fazla konumunuz varsa, adınızın, adresinizin ve telefon numarasının (NAP) tüm yerel profillerinizde her konum için tutarlı olduğundan emin olun.

74. Bölgesel Sayfaları Kullanın

Konumlarınız farklı bölgelere dağılmışsa bölgesel sayfaları kullanabilirsiniz.

75. Yerel Sayfalarınıza Fotoğraf Ekleyin

İşletmenizin müşterilere daha çekici görünmesini sağlamak için fotoğraflar ekleyin. İç mekanları gözden kaçırmayın.

76. “Yakınımdaki” Aramaları için optimize edin

Konumlar için sesli arama sorguları artmaya devam ediyor.

İçeriğinize ve reklam stratejinize “yakınımdaki” gibi ifadeleri dahil etmeyi ihmal etmeyin.

Analizler & Araçlar İpuçları

77. Çıkış Sayfalarını Analiz Edin

Çıkış sayfalarını analiz ederek kullanıcılarınız sitenizden hangi sayfaları terk ederek ayrıldığını izleyin. UX tarafındamı eksiğiniz var yoksa?

Kullanıcılar neden ayrılıyor?
Sitede geçirilen süreyi artırmak için bu çıkış sayfalarını gözden geçirin.

78. IP Adresinizi Ekleyin

Şirket veya evden girişleriniz raporlarınızı etkilemesini önlemek için bir IP filtresi oluşturabilirsiniz.

IP adresinizi Google Analytics ekleyin. Ayarlar / Tüm Filtre / Filtre ekle kısmından.

79. Trafik Düşüşlerine Dikkat Edin

Trafikte ani bir düşüş yaşıyorsanız, bunun nedeni bir algoritma değişikliğinden veya manuel bir işlemden kaynaklanıyor olabilir.

Size bir manuel işlem bildirimi gönderip göndermediklerini görmek için e-postanızı ve Google Search Console‘da Güvenlik ve Manuel işlemler menüsü altından kontrol edin.

80. Rakiplere Dikkat Edin

Trafikte ani bir düşüş veya anahtar kelime sırlama kaybından kaynaklanıyor olabilir.

Rakiplerinizin benzer anahtar kelimelerinde çıkan içeriklerini kontrol edin güncelleme başlayıp başlamadığını kontrol edin.

Not: şayet içerikleri güncellemiyor , aynı içeriklerdeyse Backlink , Hız , Kullanıcı deneyimi Problemlerinize odaklanmanızı tavsiye ediyorum.

81. Google Ads’de Mağaza Ziyareti Dönüşümlerini Ayarlama

Eğer buna uygunsanız E-ticaret siteniz veya sepet olayını kullanıyorsanız Google Adwords’te Mağaza Ziyaretleri dönüşümlerini ayarlamayı unutmayın.

82. GSC: Sitenizin www & www olmayan Sürümlerini Ekleyin

Google Search Console’u ilk kez mi kuruyorsunuz?

Sitenizin her iki sürümünü de eklemeyi unutmayın.

Sitenizin hem www hem de www olmayan versiyonlarını göndermelisiniz.

Tamamlandığında ise tercih edilen siteyi ayarlayın.

83. GSC: Alt Alan Adlarınızı Ekleyin

Birden fazla alt alanınız varsa, tüm verileri elde etmek için bunları Google Search Console’a yeni bir mülk olarak göndermek isteyebilirsiniz.

84. Meta Açıklamalarınızı Yeniden Yazın

Google Arama Konsolu Arama Analizi raporunda düşük tıklama/ TO oranları görürseniz meta açıklamalarınızı yeniden yazmayı düşünün.

85. Google Analytics Segmentlerini kullanın

Segmentler, Google Analytics trafik verilerinizi daha derinlemesine incelemenizi sağlar.

86. Özel Gösterge Tabloları Oluşturun

Google Analytics veya Google Data Studio‘da özel gösterge tabloları oluşturarak kendinize biraz zaman kazandırın.

Giriş yaptığınız anda tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu keşfedin ve düzenleyin.

87. İçgörüler Olmadan Veriler Yalnızca Sayılardan Oluşur

İlk olarak analizinizin bağlamını dikkate almadan optimizasyon yapmayın.

Fırsatları değerlendirmek, trendler ve davranışlar hakkında daha derin iç görüler elde etmek için içerik analizi araçlarını kullanın. aşağida örnek verdiklerim ücretsizdir 🙂 Ücretli Tool kullanmanıza gerek yoktur.

  • https://metrica.yandex.com.tr/ ( Çok yönlü web analizi yapar )
  • https://clarity.microsoft.com/ ( Çok yönlü veri analizi yapar)

88. Soruları Cevaplayın

Anahtar kelimelerinizle yaygın olarak hangi soruların ilişkilendirildiğini görmek için BuzzSumo’nun Soru Analizcisini (Question Analyzer) veya AnswerthePublic.com‘u kullanın.

Daha sonra onlara içeriğinizle cevap verin!

89. Bing Web Yöneticisi Araçlarını Kullanın

Kendinizi yeni kitlelere açın ve Google Search Console’da bulamayacağınız bazı raporlara ve araçlara Bing Webmaster Tools ile erişin.

Sitenizi Bing Web Yöneticisi Araçları ekleyin. SEO olarak yararı çok olacaktır 🙂

Not: tek bir consolda kalmak kısırlık getirir , sürekli diğer arama motorlarının consollarını takip edin, kendi içlerinden rekabet olduğu için, bu her zaman son kullanıcı için fırsattir!

Sosyal Medya İpuçları

90. Twitter Kartlarını Kullanın

URL’lerinizin daha tıklanabilir görünmesini sağlamak için Twitter URL’nizi Twitter Kartlarıyla değiştirin.

91. Facebook Açık Grafik Etiketlerini Kullanın

Gönderilerinizin Facebook’ta nasıl görüntülendiğini optimize etmek için Açık Grafik işaretlemesi eklemek isteyebilirsiniz.

92. LinkedIn’de Kişisel Profilinizi İyileştirin

LinkedIn’de daha eksiksiz profillere sahip şirketler daha fazla görünüm elde eder.

93. Instagram Hesabı Alın

Bir e-ticaret markasıysanız ve Instagram kullanmıyorsanız şimdi başlama zamanı.👌

Instagram (ve Facebook), kullanıcıların doğrudan uygulamadan alışveriş yapmalarına olanak tanıyan özellikler sunuyor.

94. Facebook’ta Müşteri Hizmetlerine Yatırım Yapın

Sohbet robotları ve otomatik mesajlar, bunu müşteri destek ekibinizin güçlü bir uzantısı haline getirir.

95. LinkedIn Reklamlarını Test Edin ve Deneyin

LinkedIn, sponsorlu içeriğinizden ve reklamlarınızdan kaç kullanıcının geldiğine ilişkin dönüşümleri izlemenize olanak tanır. sizin için hedef kitlenize ulaşma imkanı sağlayabilir.

96. Facebook Oynatma Listelerini Kullanın

Yeni özellikler Facebook’da video oluşturmak etkileşimde bulunmayı kolaylaştırır.

Onları deneyin.

97. Pinterest’in Shop the Look Reklamlarını Kullanın

Pinterest, tıpkı Google Adwords gibi uygulama içerisinde gördüğünüz ürünü satın alma reklam özelliğini ekledi.

Daha fazla mobil arama yapan kullanıcıları çekmek için Pimteresti kullanmayı deneyebilirsiniz.

98. Reddit’i Keşfedin

Reddit, ABD’de en çok ziyaret edilen yedinci web sitesi.

Burası markanızın olmasını isteyeceğiniz bir yer.

Sponsorlu içerik reklamlarıyla bunu test ederek başlayabilirsiniz. ( Yurtdışı kitleye ihtiyacınız varsa kullanmanızı öneririm. )

99. Facebook’ta Geotarget Kullanın

Yerel bir işletmeyseniz ve Facebook’taysanız, Facebook Live yayınlarınızı belirli yerleri dahil edecek veya hariç tutacak şekilde coğrafi olarak hedefleyin.🌏

100. Her Zaman Bir Sözleşme İmzalayın

Bir influencer ile çalışırken daima bir sözleşmeniz olsun.

Influencer’dan ne beklediğinizi kağit altına almanız gerekmektedir , söz uçar yazı kalır ata sözü burdan geliyor:)

101. Aktif olun

SEO stratejinizin bir parçası olarak sosyal yer imlerini takip etmek zamanınızı en iyi şekilde kullanmak değildir.

Bunun yerine, tıpkı sosyal medyada yaptığınız gibi bağlantı kazanmaya ve sosyal yer imi platformlarına odaklanmaya çalışın.

Sohbet etmeniz, birkaç yorum bırakmanız veya içeriğinizle ilgili olmayan diğer içeriklere olumlu oy vermeniz gerekir. içeriğiniz ile alakalı konu başlıklarını takip edin SEO izci gibi olmalalı , iyi iz sürebiliyor olmanız size extra güç katacaktir.

Özetle,

Bu listedeki her şeyi biliyorsanız en yeni ve en iyi SEO uygulamalarına hakimsiniz demektir.

Bu pratiklerle hızlanabilir sitenize başlamadan önce sizi iyi bir performans sağlayabilirsiniz.

İster biraz bilgili olun ister, ilk kez SEO çalışması başlatmak üzeriyseniz, kendinizi başarıya hazırlamak için yukarıda bahsettiğim ipuçlarını kullanın.

Yalnız unutmayalımki….

SEO uzmanı olmak kolay değil ama zor da değil. profosyonelliğe giden Süreç çok fazla okuma, pratik ve testten oluşuyor. bu konuda daha hızlı yol almak istiyorsan Sıralama Faktörlerine göz atabilirsin..

Jenerik Bir Alan Adı Neden Önemlidir?

Bazen alan adı alırken arkadaşlarımız veya çevremdeki insanlar sen bu kadar parayı neden veriyorsun diye tepkiler görüyorum aslında birşeyde diyemiyorum diyeceğim tek şey “herkez yoğurdu farklı şekilde yer” fakat buna teknik olarak bir açıklık getirmek istiyorum.

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor etrafınızdaki birçok insana sorun en iyi yatırım aracı sizin için nedir ? cevap klasiktir ev, arsa , altın , dolar , euro ? hep bunu duymuşumdur bu fakat benim için hiç bir zaman geçerli olmadı bende en büyük yatırım Teknoloji , Domain , SEO , UX , Olmuştur. bundan sonraki hayatımda yapacağim tek şeyde melek yatırımcılık olacaktir.

Şimdi size iyi bir domaine neden ihtiyacınız var onu açıklayacağim 🙂

Pazarlama & Marketing pahalıdır Bir şirketde maaşlar haricinde en büyük gideri sağlayabilir. hatta bazı sektörlerde çalışanlardan daha fazla maliyetli olabilir rekabetine göre değişmektedir.

Bu bir işletme için önemli bir gider olacaktir.

Google Adwords , Bing Marketing veya benzeri Dijital marketing kanallarında reklam açıyorsunuz ve dönüşüm için dua ediyorsunuz doğrumu :)? evt tabiki doğru. Fakat reklam açtığınız sektörde insanlar güvendiği firmalara yönlenecektir. buda sizin açtığınız Reklamda TO oranı düşük olacak ve maliyetleriniz artacaği demektir.

Güvenilir olmayan İsmin güven vermediği bir alan adını marka yapmaya çalışırken bile çok para harcamak zorunda kalacaksınız. yüksek teklifler verseniz bile daha iyi marka bilinirliği olan veya jenerik bir domain daha düşük maliyetler ile sizden daha gösterim alabilecek.

  • Mükemmel bir jenerik alan adı bunların hepsini kesecektir.
  • Tıklama oranları önemli ölçüde artar
  • E-posta kampanyalarındaki yanıt oranları da iyileşir.
  • SEO maliyetleri önemli ölçüde düşer vs vs 🙂

Daha basit örneği , Ring.com, sahipleri domaini 1 milyon dolara satın aldılar, ve sektör’de iyi bir pazar payı yarattılar 2 yıl sonra 1 milyar dolara Amazon’a sattılar.

Uzun lafın kısası jenerik domain candır.

Senin Jenerik Domain hakkında düşüncen nedir? fikrin veya bir deneyimin varsa sende burda benimle düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Uzmanı Nasıl Olunur? (10 Adımlık Rehber)

SEO uzmanı olup web sitenize gelen trafiği arttırmak ve daha fazla gelir getirecek anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkmak mı istiyorsunuz? O zaman Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ve SEO Uzmanlığı ile ilgili neredeyse her şeyi öğrenmeniz gerekiyor.

SEO konusunda bilgi sahip olmak sadece SEO alanında çalışanlara fayda sağlamıyor. Kendi başına trafiğini artırmak isteyen herkes, SEO konusunda kendini geliştirebilir – ya da geliştirmelidir.

Çok uzun zamandır SEO yapan biri olarak, bu alanda kendini geliştirmek ve web sitesine gelen trafiği artırmak isteyenler için önemli adımlardan söz etmek istiyorum.

Ama öncesinde, bu konu neden SEO profesyonellerinin ötesine geçerek hemen herkesi ilgilendiren devasa bir alana dönüştü? Biraz bundan bahsedelim.


Neden herkes SEO uzmanı olmalı?

Size başarıya götürecek adımlara geçmeden önce “SEO uzmanı” ve “SEO profesyoneli” arasındaki farkı anlamak önemli.

SEO Uzmanı, arama motorlarının nasıl çalıştığını ve bir web sitesinin sıralamasını yükseltmek için SEO’yu nasıl kullanması gerektiğini bilen kişidir. Adı üstünde, bu konuda uzman olan kişi. Herkes uzman olduğu konudan para kazanmak zorunda değil. 🙃

SEO Profesyoneli ise danışmanlık vererek, SEO hizmetleri sunarak ya da proje bazında müşteri alarak SEO’yu meslek olarak icra eder. Yani bu işten para kazanır. 💰

Bu farkı vurguluyorum. Çünkü SEO uzmanı olmak için SEO’yu meslek olarak icra etmenize gerek olmadığının altını iyice çizmek istiyorum. Bu işi meslek olarak sahiplenip profesyonele dökmek istemeseniz bile SEO yeteneğinizi geliştirmenizin size birçok faydası var.

Peki, neymiş bunlar? Öyle boşa konuşmayalım. Bu faydalara bir bakalım.


SEO Uzmanı Olmanın Avantajları

business Sıralamanızı ve sitenize gelen trafiği artırın: SEO uzmanı olmak isteyen kişilerin çoğunlukta istedikleri yöntemdir.

Web sitenizi arama motorlarının gözünde en iyi hale getirmeyi biliyorsanız, online para kazanmak ya da başarılı bir online iş kurmak için şansınız artar. Çünkü arama sonuçlarında sıralamanızı ve arama motorundan gelen trafiğinizi artırabilirsiniz. Böylece kazancınız da artar. Kazan – kazan durumu.

business SEO ajanslarına daha az bağımlı olun: Bir SEO ajansı blogunda bunu okumayı beklemediğinizi biliyorum ama bunlar gerçekler. 😉 Eğer SEO alanında bilgi sahibiyseniz kendi işinizi yardıma ihtiyaç duymadan büyütebilirsiniz.

business Masraflarınızı azaltın: Eğer solo girişimci ya da bloggersanız, kendi başınıza SEO yaptığınız zaman SEO danışanıyla çalışmaktan daha fazla para biriktirebilirsiniz.

business SEO için kimi işe alacağınız gibi konularda doğru karar verin: SEO nedir, nasıl yapılır biliyorsanız bu konuda sizin için çalışacak danışmanı ya da şirketi seçmek daha kolay. SEO firmalarının paketlerinde neler olduğunu ve size tavsiye ettikleri şeylerin web sitenizin daha yüksek sıralamalara ulaşmaya yardım edip etmeyeceğini anlayabilirsiniz.

business Pazarlama yöneticilerine şiddetle tavsiye edilir: Eğer pazarlama yöneticisi olarak çalışıyorsanız, SEO hakkında bilgi sahibi olmak size diğer pazarlama yöneticileri ya da çalışanlar arasında ekstra avantaj sağlayacaktır. Demedi demeyin!

business Hiçbir iş SEO’suz online olarak hayatta kalamaz: SEO artık bir tercih meselesi değil. SEO baz alınarak kurulmayan web sitelerinin bu kadar rekabetçi bir online dünyada hayatta kalmaları imkânsız. SEO’yu nasıl kullanacağını bilmek, web sitenizin ilerki zamanda geleceğinde büyük bir fark yaratacaktır.


10 Adımda SEO Uzmanı Olun

Artık SEO yetenekleriniz geliştirmenin sadece SEO profesyonellerine özgü bir şey olmadığına ikna olduğunuza göre şimdi SEO uzmanı olmanız için en hızlı yola bakabiliriz.


1. Arama Motorunun Çalışma Sistemini Anlayın

SEO hakkında planlar yapmaya başlamadan önce durup bir nefes alın. Çünkü ilk adımda arama motorlarının nasıl çalıştığını ve sıralama faktörlerini anlamanız gerekiyor.

Bu zaten birçok insanın bildiği (ya da bildiğini sandığı) bir şey olabilir ama başa dönüp bilgileri hatırlamakta ve güncellemekte fayda var. Temel kavramları öğrenmek/hatırlamak; daha sonra karmaşık teorilere çalışmak her zaman iyi bir başlangıç.

Aşağıdaki kaynaklar size diğer arama motorlarının çalışma sistemine benzer olan Google arama motorunun nasıl çalıştığını anlamak için yardım edecektir.

gorunurluk Kullanabileceğiniz kaynaklar:


2. Temel Arama Motoru Kavramlarına Hakim Olun

Bu işe tam olarak girişmeden önce sadece SEO hakkındaki genel prensipleri değil arama motoru pazarlama ve dijital pazarlama gibi farklı alanlar hakkında da genel bir fikriniz olmalı.

SEO’dan ne beklemeniz gerektiği ve internetteki varlığınızı güçlü kılabilmek için SEO ile beraber ne gibi araçlar kullanabileceğiniz hakkında fikirleriniz netleştirmeniz gerekiyor.

gorunurluk Kullanabileceğiniz kaynaklar:


3. SEO’nun Gerçek Anlamının Farkına Varın

SEO sadece anahtar kelimeler ve linklerden ibaret değil. Gözünüzü korkutmak olmasın ama buz dağının bir de görünmeyen tarafı var! SEO’nun gerçek işlevi, kullanıcılara mükemmel bir deneyim sunmak ve onlara gerçekten istedikleri şeyi vermek. Bunu biliyorsanız şimdiden epey yol kat ettiniz demektir. Tebrikler (:

Sizin amacınız sadece daha fazla arama motorundan gelen tıklamalar değil; amacınız bu tıklamaları sürekli ziyaretçilere ve müşterilere dönüştürmek olmalı.

hata onleme SEO birçok alt bileşenden oluşuyor, bunlardan en önemlileri:

  • Teknik SEO: Tarama ve indeksleme
  • Site İçi SEO: Sayfa ve içerik optimizasyonu
  • Site Dışı SEO: Web sitesi tanıtımı
  • İçerik Optimizasyonu

4. Doğru SEO Eğitimini Seçin

SEO öğrenmeye başladığınızda, bir şeyin farkına varacaksınız: SEO hakkında internette çok fazla bilgi ve çok fazla öğrenecek şey var. Bu bolluk kafanızı karıştırabilir.

Eğer bunu hiçbir yardım almadan kendi başınıza yapmaya karar verdiyseniz, okunacak sayısız makale listesi ve denenmesi gereken bir sürü şeyle baş başa kalacaksınız.

Mümkün oldukça azimli olmanız gerek (:

Kendi adıma bu yolla SEO öğrenmeye çalışmak yıllarımı aldı. Şu an erişebileceğimiz çok fazla kaynak var ama o zamanlarda SEO eğitimleri ya da faydalanacak çok fazla kaynak yoktu. Dışarıdan her ne kadar makale okuduysam okuduğumu bilgi saymadım. Aynı zamanda tüm bilgileri kendi tarafımda doğrulayarak ilerledim. Bunun nedeni ise şu: en ufak hata büyük zararlara yol açabilir.

Ancak şimdi her şey değişti. Aşağıya sizin için faydalı kaynaklar bırakıyorum.  

gorunurluk Kullanabileceğiniz kaynaklar:

  • The Complete SEO Course: Burada SEO hakkında öğrenmeniz gereken her şey var. Bu kursta temel ve daha ileri seviyede SEO konseptleriyle karşılaşacaksınız. Bu kursu online olarak ya da kurs materyallerinin PDF’ini indirerek kendi istediğiniz hızda öğrenebilirsiniz.
  • Google Digital Garage: Google, dijital pazarlama ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi içeren birçok kurs sunuyor. SEO’nun ayrıntılı kısımlarına inmeseler de eğer online pazarlama hakkında bilgi edinmek istiyorsanız güzel bir kaynak.
  • MOZ SEO Course: MOZ, sunduğu kaynaklarıyla meşhur bir şirket. SEO’nun temel kavramlarını sundukları bir SEO kurs da başlattılar. Baştan sona her şeyi kapsamasa da yeni başlayanlar için güzel bir başlangıç olabilir.
  • SEO Guide: Google’dan başka bir kılavuz daha. Bu kılavuz, SEO’yu Google perspektifinden ele alıyor. Bu da SEO için neyin daha iyi çalışacağını öğrenmekten ziyade, Google SEO hakkında ne öğrenmenizi istiyorsa onu öğrenmeniz anlamına geliyor. Fakat yine de birkaç saat ayırıp ana hatlar üzerinden gidebilirsiniz, üzerinde düşünülmeye değer bazı iyi tavsiyeler var.

5. SEO Gelişmeleri Takip Edin

SEO, statik bir disiplin değil. SEO’nun kuralları ve algoritmaları sürekli değişiyor. Sadece Google sıralama algoritmalarında senede 250’den fazla değişiklik yapıyor. İyi SEO uzmanları gelişmelerden haberdar olmalı ve kendi SEO kampanyalarını bu değişimlere göre yapmalı.

Gelişmelerden haberdar olmanın en iyi yolu: SEO gelişmelerini çok geç olmadan öğrenebilmek için takip edebileceğiniz güvenirliliği kanıtlanmış tarafımca Sıralama Faktörleri sayfasını takip etmeniz olacaktır. Burada her zaman uygulama ve A/B testlerinden sonra elde ettiğim tüm doneleri paylaşıyorum.

gorunurluk Kullanabileceğiniz kaynaklar:

  • Search Engine Journal: Bütün SEO uzmanları tarafından takip edilmesi gereken site. SEO alanındaki her şey hakkında günlük haberler paylaşıyorlar. Bana sorarsanız bu haber sitesi, bizim alanımızdaki en değerli ve faydalı SEO haber sitesi.
  • Search Engine Land: SEO alanındaki en eski sitelerden biri. Önceden Danny Sullivan’a aitti, adam şimdi Google için çalışıyor.
  • Google Blog: Yakın zamanlarda Google, Google ürünleri hakkındaki haberleri paylaşmak için blog yazmaya başladı. Ara sıra Google aramalarıyla ilgili haberleri de paylaşıyorlar.
  • Google Webmasters Blog: Resmi web yöneticisi blogu. Aramalarla ilgili son gelişmelerden haberdar olmak için takip edebilirsiniz.
  • Fixsem: Bizim SEO blogumuz. Sürekli yeni konularda SEO’yu etkili bir şekilde kullanabilmeniz için Sıralama Faktörleri için etkili, kritik ,önemli faktörler şeklinde gruplandırılarak sizler için kaynakları sürekli güncelliyoruz.

6. Doğru SEO Araçlarını Seçin

Gerçek şu ki SEO’yu tek başına yapamazsınız. Almanız gereken çok fazla karar ve anlamanız gereken çok fazla bilgi var. Eğer her şeyi kendiniz yapmaya çalışırsanız değerli vaktinizi size daha iyi sonuçlar verecek şeyler yapmak yerine rakamları analiz etmekle harcamış olursunuz.

tiklama Bunun için SEO araçlarını kullanmanız şarttır.

Şu da bir gerçek ki SEO araçları için para ödeyeceksiniz. Ama uzun vadede iyi bir SEO aracına aylık ödediğinizden daha fazla kazanacaksınız.

gorunurluk Kullanabileceğiniz Araçlar:

  • Google Webmaster Tools (Ücretsiz): Google web yöneticileri araçları SEO için en faydalı araçlardan biri. Kendi web sitenizle ilgili birçok bilgi veriyor ve bedava. Daha ne olsun!
  • Google Analytics (Ücretsiz): Google’dan bir ücretsiz araç daha. Google Analitik ile trafiğinizi ve kullanıcılarınızın sitenizde nasıl hareket ettiği hakkında birçok bilgi edinebilirsiniz. Bu araçta analiz etmek için birçok rapor ve metrik var.
  • SEMRUSH (Ücretli): Bedava değil ama SEO, PPC kampanyaları, rekabet analizi, anahtar kelime bulma, link inşası, sosyal medya takibi ve daha birçok şey için kullanabilirsiniz. Sıklıkla yeni özellikler ile yenileniyor ve SEO için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri.
  • Ahrefs (Ücretli): SEMRUSH’a alternatif. Aylık abonelikle kullanabiliyorsunuz ve SEO alanındaki en saygın ve güvenilir araçlardan biri. 7 günlük deneme paketiyle almadan önce test edebilirsiniz.
  • Yandex Metrica: Yandex Metrica Limitsiz kullanımında veri depolama süresi ve veri trafiği için hiçbir sınırlama yoktur. Site başına 100 adet hedef tanımlayabilir, e-ticaret verilerini tıklama haritası ve form analizi edebilir ve sitedeki her türlü eylemi takip edebilirsiniz.

7. SEO’yu Uygulayın- Teoride Kalmayın

SEO sadece teorilerden ibaret değil. İşin bir de pratik kısmı var. SEO hakkında teorik bilgileri öğrenmenin sonucu, sizin web sitenizde öğrendiklerinizi uygulayıp web sitenizi geliştirebileceğiniz ve arama motorlarından gelen tıklanma sayısını artırmak olmalı.

Ancak problem şu ki, her web sitesi farklı ve bir web sitesi için çalışan bir şey diğerleri için en iyi çözüm olmayabilir. İşte tam olarak bu yüzden, sadece teorik kalmamak ve SEO’nun uygulamasını bilmek gerekiyor.

SEO kampanyalarında başarılı insanlar hakkında yazılan vaka analizlerini okumak, kullanabileceğiniz yeni fikirler edinmek ve SEO’nuzu doğru yapabilmek için gerekli ilhamı almak için harika bir yoldur.


8. SEO Uzmanlığınızı Gösterin

Çekinmeyin (:

Derler ki bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu onu başkalarına açıklamaya çalışmaktır. Bu SEO için de geçerli.

SEO hakkında yazmaya başladığımda birçok şey öğrendim ve SEO yeteneklerimi önemli ölçüde geliştirdim.

Benim tavsiyem SEO blogu ya da kişisel blog yazmanız ve SEO deneyiminizi başkalarıyla paylaşmanız.

Zaman geçtikçe bilgi paylaşmanın öğrenmek için harika bir yol olduğunu keşfedeceksiniz. Aynı zamanda başkalarına yardım etmeyi de deneyimlemiş olacaksınız. Bu çok tatmin edici bir deneyim. SEO forumlarında takılıp insanların sorunlarını takip edin ve ne kadar yardımcı olabiliyorsunuz onu ölçümleyin. Bilmediğiniz bir sorunun cevabını bir başkası nasıl verecek takip edin 🙂 En güncel fikirler sormadan başkaları tarafından gelecektir.


9. Sabredin

Ne demişler, “Sabreden derviş muradına ermiş.”

SEO hakkında konuşurken “sabır” kelimesinden bahsetmemek mümkün değil. SEO çalışmalarınızın meyve vermesi için zaman gerekiyor. Bu yüzden hızlıca bir tatmine ya da sonuca ulaşmayacağınızı bilin. Dost acı söyler.

SEO, trafiğinizi arttırmak için en hızlı yol değil. Eğer hızlı sonuç istiyorsanız PPC kampanyalarını kullanabilirsiniz. SEO size yıllarca 7/24 trafik sağlayacak sağlam bir temel oluşturarak uzun vadeli sürdürülebilir bir iş imkanı yaratır.

Sitenizde SEO ile ilgili bir değişim yapmadan önce, bir süre sıralamanızı ve trafiğinizi takip edin ve daha ileri kararlar almadan önce kendinize biraz zaman verin.


10. Bilinen SEO Uzmanlarını Örnek Alın

Sonuncu ama bir o kadar da önemli olarak, SEO uzmanı olma yolunda birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Hayal kırıklığına uğradığınız, yorulduğunuz ve vazgeçmeye çok hazır olduğunuz zamanlar olacak.

Endişelenmeyin, bu çok normal. Eğer başka insanların hikayelerini okursanız, hiçbirinin şu anki hallerine şanslı oldukları için gelmediklerini anlarsınız. Onların başarısı, çok çalışma ve saatlerce test etme ve SEO hakkında okumanın sonucu.

Onların hikayelerini okuyun ve SEO uygulamalarını deneyin. Bazen bazı şeyleri geleneksel SEO’lardan farklı yaptıklarını görebilirsiniz. Onların en büyük farkı, yeni şeyler denemek ve kaybetmekten korkmadan SEO ile deneyler yapmaya cesaret etmiş olmalarıdır.

Neil Patel: Alanda en çok saygı duyulan SEO uzmanlarından biri. Sadece blogunu okumayın. Yaptığı şeyleri ve içerik optimizasyonu kullanmada nasıl başarılı olduğunu analiz etmeye gayret edin.

Brain Dean: Link inşası, nam-ı diğer link building uzmanı. Blogu vaka analizleri ve hızlı sonuç alabilmek için kullanabileceğiniz linkleri bulmak için mükemmel bir kaynak.

Eric Enge: Konuşmacı, Stone Temple’in Kurucusu ve CEO’su. Alanda yıllarca deneyimi olan bir SEO uzmanı.

Joost de Valk: En popüşer SEO eklentisi olan Yoast’un kurucusu ve CEO’su.

Rand Fishkin: MOZ’un eş kurucusu, çok iyi bir sunucu ve girişimci.


Sonuç

Web sitesi ya da dijital işlerle ilgili bir şeyler yapan herkes, SEO uzmanı olmalı.

Bu listenin içinde pazarlama yöneticileri, geliştiriciler, ağ yöneticileri, web tasarımcıları, sosyal medya yöneticileri, PPC uzmanları, Melek girişimciler, e-ticaret sahipleri var.

Neden? Çünkü SEO, dijital pazarlama kampanyalarının temelini oluşturuyor. SEO prensipleri sadece arama motorlarında maksimum görülmeyi sağlamakla kalmıyor. Ayrıca web sitenize birçok yoldan yardım ediyor.

SEO uzmanı olmak kolay değil ama zor da değil. Süreç çok fazla okuma, pratik ve testten oluşuyor.

Eğer şimdi başlıyorsanız en iyi yol, bütün bilgileri bir anda alabilmek için bir kurs almanız ; doğru SEO araçlarını kullanmak ve en önemlisi SEO’yu pratik etmeye başlamak.

Arama motorları ve SEO daha uzun süre hayatımızda olacak. Bu sizin işiniz ve kişisel gelişiminize yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri.

SEO dinamik olarak değişen bir alandır ve en son gelişmelerle kendinizi sürekli güncel tutmanız gerekir. Bu gereklidir, çünkü Google her zaman yeni güncellemeler çıkarıyor. Bu güncellemeleri kaçırırsanız, web siteniz etkilenebilir ve trafik kaybı yaşayabilirsiniz

 Sıralama Faktörleri arasında Google’ın mobil optimizasyon, site hızı ve (UXkullanıcı deneyimine giderek daha fazla dikkat ettiğini öncelikli olarak bilmeliyiz.

Öncelikli Önerilerim “Bir Projeye Başlamadan Önce Kendinize Mutlaka Sormanız Gereken Sorular!”

  • Google neden web sitemi diğer sitelerin üstüne yerleştirmeli?
  • Siteniz diğer rakip sitelerden dahamı iyi, kullanıcılar için sitemi daha değerli kılan nedir?
  • Kullanıcıları siteme rakip alternatifler karşısında tercih etmesi için farkınız nedir?
  • Kullanıcı amacına doğru bir şekilde hizmet ediyor mu?
  • Sitemi ziyaret eden  insanlar memnun kalıyor mu ?

SEO ve PPC’yi Neden Birleştirmeliyim?

Büyük Markaların Neden Organik ve Ücretli reklamları aynı anda yönettiğini hiç merak ettinizmi? tabiki merak ettiniz okuduğunuza göre benimkide sorumu yani. o zaman başlıyoruz geyik bitti (:

PPC ve SEO Nedir? 

PPC (tıklama başına ödeme demektir) , bir kullanıcı reklamını her tıkladığında Örnek (Google gibi) şirketlere ödediğiniz paraya SEM (arama motoru pazarlaması) denir.

Google’da herhangi bir bir kelime araması yaptığınızda, sayfanın üst kısmındaki URL’lerin solunda kutulu bir “Reklam” görebilirsiniz PPC reklamlarını hızlı bir şekilde tespit edebilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi, markalar bu üst sıraları tutmak için para ödüyorlar. PPC çalışmalarında, markalar yalnızca bir ziyaretçi reklamlarınıza tıkladığında ödeme yaparlar.

gorev SEO ve PPC’den Nasıl Yararlanabilirim?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ise, web sitenizin arama motorlarında yüksek yer alması ve organik trafik getirmesini sağlar.  Bu strateji, içeriğiniz için herhangi bir ödeme yapmadan arama motorlarına doğal olarak anahtar kelimelerde görüntülenme sağlar bunu yapabilmek için bir çok Sıralama Faktorleri vardir.

İçeriğinizi arama motorları için değil (UX) & Kullanıcı Deneyimi‘ne ve İçerik Stratejisi Temellerine uygun optimizasyon etmeniz gerekir. siteniz reklam vermeden ilk sırada gözükmüyorsa, organik olarak ilk sırada yer alıyorsanız bunun adı dünya genelinde SEO olarak adlandırılır. Bunun yerine, markalar anahtar kelimeleri dikkatlice tanımlar ve bu ifadeleri web sitesi kopyalarına, blog içeriklerine ve açılış sayfalarına entegre eder.

gorev Neden PPC ve SEO Birlik’te Yönetmeliyim?

PPC ve SEO SERP’lerinizi genişletmenize ve aynı zamanda yükselmenize yarar, İçeriklerinizi optimize etmenize ve daha fazla müşteriye hızlı şekilde iletişim sağlamanıza yardımcı olabilir. Her şeyden önce, bu dinamik ikili tıklama oranınızı optimize etmek için kullanılabilir.

Aynı anda SEO ve PPC ile Arama motorunda Markanız daha fazla gösterim almış olur ve marka bilinirliğinizi en üst düzeye çıkarmış olursunuz web sitenize ziyaretçi ve potansiyel satış kanalınıza daha fazla dönüşüm oranı sağlar. Tıklama oranınız, kalite puanınızı belirlemede temel faktörlerden biridir ve SERP sıralamasında yükselmenizi sağlar.

Güçlü bir tıklama oranı, mevcut sıralamanızı korumanıza ve sayfayı daha iyi bir konuma taşımanıza yardımcı olur. 

kullanilabilirlik testi SEO ve PPC sadece marka bilinirliğinizi ikiye katlamanız ile kalmaz, aynı zamanda PPC ve SEO ikiliniz ile birlikte size diğer ücretli kelime araştırma araçlarından daha çok yardımcı olur.

Reklam verdiğiniz hedef kitle ziyaretcilerin aradıkları kelimeleri keşfedebilir size uygun anahtar kelimeleri içinden seçerek içerik contentinizi ve içeriğinizi geliştirebilirsiniz. ayrıca tıklama başına ödeme kampanyanızdan aldığınız bu sonuçlar doğrultusunda uzun kuyruk kelimeler hakkında daha geniş bir yelpazeye sahip olabilirsiniz , Başlıklarınız’da ve açıklama kısmında daha iyi bir trafik alabileceğiniz uzun kuyruklu kelimeler ile optimizasyon yapabilirsiniz.

sezgisel analizeee ne diyorsunuz 🙂 İş başınaaa!  AdWords “Ücretli ve Organik” raporu detaylı görebilmek için çok doğru bir yerdir. Google Web Yöneticisi Araçları‘ndan organik arama sonuçlarına bakarak, mevcut ücretli arama stratejiniz ile projenize değer katmaya hazırsınız.

Bu kadari ile kalmaz kullanıcılara satış yapamasanız bile onları Müşteri listenize ekleyebilirsiniz , e-mail listesi toplayarak e-mail marketing yapmanız sitenize ilerde extra bir trafik getirmenize ve return visitor rate değerlerine katkı saglacaktır.

kullanilabilirlik testiÖrnek e-mail adresinizi alabilmek için aşağıdaki yazıyı direk karşınıza çıkarak e-mail toplayabiliriz

zorluk derecesi“İleri düzeyde taktikler ve daha yüksek sıralamalar için trafik almak istermisiniz?” bir sonraki makalemizi kaçırmayın!

Zamanla pratik yaptıkça buradan ne fikirler & cevherler çıkaracaksınız SEO ile PPC’yi kullanmaya başladığınızda fikir & cevherlerinizi burada paylaşırsanız herkezin bilgilenmesinde katkınız olacaktır.