Google İçin Önemli: En İyi 22 SEO Sıralama Faktörü [2024]

google seo

Teknik SEO, kaliteli içerik, kullanılabilirlik Ux ve pazarlama Google SEO çalışmalarında olmazsa olmazları arasında. Ancak hepsi bu kadar değil tabiki!

Kritik – Etkili – Önemsiz – Olumsuz Sıralama Faktörleri.

Bu yazıda göreceğin önerilerin her biri çok önemli, ancak hepsi bir arada kullanıldığında projeler çok daha yüksek başarıya ulaşıyor. test ettim onaylandım (: Baştan söylemeliyim ki her öneri, her SEO Uzmanının projesi için uygun olmayabilir. Yine de tüm uygulanabilir fikirleri değerlendirdiğinizde, sıralamalarınız ve görüntülenme sayınızın büyük bir hızla arttıracaktır.

Google sıralama faktörlerinin resmi bir listesi yoktur . 22 yıllık tecrübe gereği bir liste oluşturdum.


1. Yerleşim ve Tasarım

Görünüm önemlidir.

Sayfa düzeninin Google Sıralama Faktörleri arasında yer aldığı uzun zaman önce Google tarafından onaylandı. Ancak sayfa düzeninin önemli olması tek başına bir faktör değil, Web sitenizin temiz ve modern kullanıcı odaklı bir tasarım ve, kolay Bilgi mimarisine sahip olması, size üç vazgeçilmez kazanç sağlar:

  • Daha fazla etkileşim,sayfa dolaşımı
  • Daha fazla paylaşım ve dış bağlantı,
  • Daha Fazla Satış & Dönüşüm

gorev Bu konuda ne yapabilirsiniz?

Web sayfası için hazır temaların ve düzenlemenin kullanıcı deneyiminde her zaman yardımcı olmaz . yapabilecekleriniz sınırlıdır. onun için ben her zaman bir projeye başlamadan önce mutlaka wireframe’ini çizerim Bu yüzden her seferinde kullanabileceğiniz bir site tasarımı ve bilgi mimarisi öneremiyorum

Önerenlere’de inanmamanızı tavsiye ediyorum (: Yine de mesajınızın doğru iletilmesini ve arama sonuçları sıralamanızı iyileştirecek bazı faydalı ipuçlarından söz etmek mümkün. Sitenizi tasarlarken şunlara dikkat edin:

gorunurluk Tasarım Hakkında Yardımcı Kaynaklar.


2. Göbek Bağı Alakalı Anahtar Kelimeler, ve Konuların Eşleşmesi

Belli kelimelerde arama yapan kullanıcıları hedeflemek istiyorsanız, bu kullanıcıların arama yapmak için kullandığı kelime ve ifadelerin web sitenizde yer aldığından emin olmanız gerekiyor.

Bu şu demek olmuyor tabiki Makaleyi anahtar kelimelerle abuk subuk doldurmayın. İlk başlarda mümkün olan her yere anahtar kelimeyi yazmak, belki de önceki yıllarda Google’da görünürlük alabilmek yani yükselmek için stratejinizin tamamını oluşturuyordu ve bu yeterliydi.

Bugünse tek başına anahtar kelimelerin önemi ne yazikki oldukça azaldı. Çünkü artık Google; tüm içeriğin anlamını, anahtar kelimelerin eş anlamlılarını, hangi konularla ilgili olduğunu, içeriğin hedefini ve çok daha fazlasını algiliyabiliyor.

Bu nedenle, anahtar kelimelerle yüklü bir içerik oluşturmak SEO için yeterli değil. Bunun yerine SEO’yu ilgilendiren teknik kısımlarda anahtar kelimenizden, eş anlamlılarından ve kullanıcıların içeriğini ile alakalı detay ve ne aradıklarını tahmin etmeniz gerekiyor tam burda devreye kelime araştırması giriyor insanlar yazacağınız konu ile meyi merak etmişler ? söz etmeniz gerekiyor. Bu teknik kısımlar hangileri?

  • Sayfanın başlığı,
  • Meta açıklamalar,
  • URL Adı,
  • Alan adı,
  • Sayfanın diğer başlıkları,
  • Gövde metin,
  • Görsellerin alt etiketi,

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Yazı yazmaya başlamadan önce Mutlaka Kelime araştırması yapmanızı öneriyorum, Google’nin Ücretsiz Anahtar kelime Araştırma aracini kullanarak içeriğinizi belli ifadeler ve konular için hedefleyin. Ancak Yazınız için eş anlamlı kelimeler ve konular üzerine çalışırken kendinizi anahtar kelimelerle sınırlamanın ötesine geçin.

Konuyla alakalı bir örnek vereceğim Galata kulesi hakkında bir Makale yazmamız gerekiyordu ekib olarak . Günlük araması iyiydi siteme iyi trafik getireceğini düşünüyordum ama ne yazayım düşünürken aşağida belirttiğim araçlar ile kelime araştırması yaptım ve insanların merak ettiği doneleri kaydettim aynı zamanda içerik için bir content’de oluşturmuş oldum Hem okunabilirdik hemde makalem baya bir zengin içeriğe sahip oldu (: merak ediyorsanız sizinle bu bağlantıyıda paylaşabilirim

gorunurluk Anahtar Kelime Araştırmasi yaptığım araçlar


Bu konuyu ilerki zamanlarda çok detaylı şekilde ele alacağim, ele aldığımda ilk olarak bağlantıyı buraya bırakacağim (:

3. Görsel ve Videolar

Sitenizde görsel veya video kullanmasanız da teknik olarak Google sıralamalarına girebilirsiniz. Ancak, çoğu zaman metin harici youtube , podcast , daha fazla görsel , info grafik kullanan sitelerin gerisinde kalır.

Görseller ve videolar içeriğin etkileşim ve paylaşım oranlarını artırır.

Ayrıca bu içerikler, optimize edildiğinde girilen veriler arama motorları tarafından sayfayı değerlendirmek için kullanır

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Metnin aralarına yerleştireceğiniz görsel ve videoların size ait ve orijinal olduğundan emin olun. Bunun dışında temel optimizasyon adımlarına uyarsanız, hedef kitlenizin önüne çıkma şansınız büyük oranda artar. Bu konuda size önereceğimiz kaynaklar var: fakat ingilizce 🙂 ilerde sizler için bu konuyu açacağim’dan şüpheniz olmasın.


4. Kişiselleştirilmiş arama

2009 yılında Google, herkes için kişiselleştirilmiş aramayı hizmete sundu.

Bir siteyi ziyaret etmişseniz ve Google’da bu deneyimden memnun kaldığınıza dair bir izlenim uyanmışsa, bu sitenin daha sonraki arama sonuçlarında tekrar karşınıza çıkma olasılığı çok yüksek.

Kişiselleştirilmiş aramayı etkileyen diğer değişkenler şunlar:

  • Lokasyon
  • Mobil uygulama kullanımı,
  • Eposta geçmişi,
  • Alışveriş geçmişi,
  • Haritalar geçmişi,
  • Cihaz ve çok daha fazlası.
  • Sitede Kalma süreniz
  • Sayfa Dolaşımı
  • Marka Etkilemişimi

2000’in üzerinde değişken olduğuna dair söylentiler var.

Kişiselleştirilmiş arama, temelde iki şekilde işliyor:

  1. Kullanıcı, sitenizle ve markanızda daha fazla etkileşime girerse Google’ın arama sonuçlarında sizi onun karşısına çıkarma olasılığı dahada yükselir
  2. Bir kullanıcının acil ihtiyaçlarına (ör. lokasyon ve istek) uygun içeriğiniz varsa Google, büyük olasılıkla sizi onun arama sonuçlarında listeler.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Web siteleri için tüm Sinyalleri kullanarak etkileşimi artırmak, kişiselleştirilmiş aramalar aracılığıyla görünürlüğü artırmanın en temel yollarından biridir. Bunun için kullanıcıların, sizinle tekrar iletişime geçmek isteyeceklerinden emin olmanız gerekiyor

Yani burada şunu demeye çalışıyorum açıkcasi rakibinizden farkınız nedir ? Rakibimizden dana iyi bir kullanıcı deneyiminiz varmı? Daha iyi bir hizmet veriyormusunuz? E-ticaret sektöründeyseniz fiyatlarınız daha ucuzmu gibi gibi..

Sabit bir lokasyonu olan işletmeler için, yerel düzeydeki aramalar kişiselleştirilmiş aramanın anahtarıdır. Bulunduğunuz yer için yerel SEO çalışmaları yapın.

Kim Olursa Olsun Bana SEO nedir diye sorduğuda esas olarak şunu söylüyorum: Kaliteli içerik, Yetki, iyi bir teknoloji, Hız, UX‘i optimize etmeniz size %80 oranında yarcımcı olacaktir.


5. Otorite ve Güvenli Bağlantılar

Bağlantı kalitesi otorite ve güvendir. Domain Otoritesine pek çok şey sağlayabilir.

Google’ın tüm gizli sırlarını bilmesek bile Domain Otoritesi’nin sıralamalarda öne çıkmanızı sağladığını biliyoruz.

Sayfanıza referans veren kaliteli bağlantıların sayısı arttıkça sizin otoriteniz de artar. Örneğin, Wikipedia, pek çok kişisel sayfaya göre çok daha otoriterdir ve nofollow bağlantı olsada kaliteli bağlantı olarak değerlendirilir.

Güven ise otorite sağlamanın bir diğer yoludur. Güvenilir olmayan siteler, pek çok bağlantı verebilir ancak Google, bu sitelerin güvenilir olmadığını bildiği için bu bağlantıların bir değeri olmaz. Dışarıdan bağlantı almaya çalışırken, güvenilir sitelerle işbirliği yapmanız gerekir.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Bağlantıların çoğu değerlidir. Olabildiğince İçeriğiniz ile alakalı güvenilir ve otoriter sitelerden bağlantı almaya çalışın. alacağiniz bağlantılar reklam kokmamalı, viral organik hissi verecek bağlantılar eklemeye çalışın.

Örnek Limon Satıyorsanız , Manav sitesin’den , Market’den , Bakkal sitesinden göbek bağı eşleşen sitelerden bağlantı almayı hedefleyin Haber sitelerinden bağlantı almayı planlıyorsanız durun!

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor son zamanlarda herkes haber sitelerinden bağlantı almaya yöneldi sizce Tüm forumlarda ücretli backlink ve Haber sitelerinin satışı açık şekilde gerçekleşiyor Google bunları görmediğinimi sanıyorsunuz, yanılıyorsunuz (:

Google İrlanda’da Arama Kalitesi ekibinde çalışan arkadaşlar bu siteleri girip Bu işi sektör haline getiren kişilerle birebir müşteri gibi iletişime girip , bu bağlantıları deşifre ediyorlar ve hepsini mimliyorlar. Bu bilgiyi birebir Google içerisinde Arama Kalitesi Ekibinde çalışan bir arkadaşımdan sohbet arasında duymuştum kurgu değil 😉

bunun için bir bağlantı alırken hassas davranıp viral ve reklam kokmayan makaleden bağlantı aldığınıza emin olun.


6. Alakalı Bağlantılar

Antalya’da bir pizza restoranınız olduğunu varsayalım. Google’ın yerinde olsaydınız hangisini daha önemli bulurdunuz?

  • Bir Alman süt firmasının “website” anahtar kelimesiyle size bağlantı vermesi mi,
  • Antalya’daki restoranlar hakkında bir değerlendirme yazısında “Antalya’daki en iyi pizza” anahtar kelimesiyle verilen bağlantı mı?

Sonuç oldukça net, değil mi?

Alakalı bağlantıları etkileyen pek çok faktörden üçünü şöyle sıralayabiliriz:

  • Bağlantı metni,
  • Bağlantı veren sayfanın alakalılığı,
  • Yerel bağlantısallık.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Bağlantı hedeflerinizi iyi araştırarak konunuzla alakalı güvenli bağlantılar keşfedin. Bu aşamada şu soruyu aklınızdan çıkarmayın: Bu bağlantı web siteme etkileşim ve kalifiye ziyaretçi getirecek gönderecek’mi?

Ziyaretçi göndermeyecekse o bağlantının bir önemi çok fazla olmayacaktır Google Analytics kullandığınızı unutmayın tüm değerleriniz Google’nin elinde sizi bertaraf etmesi oldukça kolay Sıralamalarda!


7. Sosyal Paylaşım

Google sosyal medya hesaplarınıza dair Paylaşım sayılarını, sıralama algoritmasını etkilemiyor.

Diğer taraftan sosyal paylaşım ile yüksek sıralama arasında gözden kaçırılamayacak bir ilişki var.

Düzenli olarak sosyal paylaşım yapmak sayfanızın arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasına yardımcı olur özellikle her makalenize biraz reklam yapıyorsanız tadından yenmez tabiki makaleyi kullanıcı yararlı buluyorsa.

Algoritmalar önemli olmaksızın, sosyal medyada paylaştığınız içeriğiniz daha fazla kişinin önüne çıkar. İçeriğiniz çok daha geniş bir kitleye dağılır ve sayfanızın tıklanma oranları artar. Makaleniz kullanıcı için yararlıysa Hemen çıkma oranınız düşer ve Ortalama Sitede durma süreniz artar ve aynı zamanda Marka Bilinirliğiniz artacaktır

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Sosyal paylaşım konusunda sihirli bir değnek size yardım edemez. Kendi sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak yönetin ve ürettiğiniz içeriği paylaşın. Ayrıca sosyal medyada takipçi sayınızı artırmak için özel etkileşimi arttırabilecek özel içerikler de hazırlayabilirsiniz.

Fikir istermisiniz 🙂 çok uyakında bu konuyu ele alacagim detaylı takip’de kalın. Çok yanında çok yakında diyorsundur şimdi eminim ama zaman buldukça yazıyorum onun için sabir (:


8. Sayfa Yapısı

Bu başlık size ilk baştaki Yerleşim ve Tasarım başlığını hatırlatmış olabilir. Haklısınız. Ancak sayfa yapısının küçük bir farkı var: bu düzenlemeyi daha çok Google için yapıyorsunuz.

Örneğin, başlıklarınızı farklı şekillerde de daha belirgin hale getirebilirsiniz. Ancak, h1, h2 gibi başlıklar kullanarak Google’ın sitenizi daha iyi anlamasını sağlarsınız.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Sayfa yapısına dair en önemli uygulamalar şunlardır:

  1. İçeriğinizi başlık kullanıyorsanız (h1, h2, h3 vb.) açısından hiyerarşık olarak sıralayın. sıralamayı bozmamaya çalışın
  2. Gerektiğinde alt başlıklardan faydalanın.
  3. Fikir & içeriklerinizi tematik olarak sıralayın

9. İçeriğin Derinliği

Birbirine zıt görünen şu iki bilgiyi sunarak başlayalım:

  • İçeriğin uzunluğu sıralama faktörlerinden biri değildir.
  • Daha uzun içerikler genelde daha üst sıralarda yer alır.

Bu zıt görünümün altında yatan ortak nokta, içeriğin gerçekten ihtiyacı giderip gidermemesi olarak özetlenebilir. Bir üniversitenin belli bir konu başlığını anlatin’da yayınladığı makalenin 200 kelimeli bir içerik üretmesi ve kullanıcıya istediği bilgiyi vermesi açısından yeterli olabilir.

Örnek vermem gerekiyor ise bir üniversitenin domaini otoriter ve güvenilir olduğundan arama sonuçlarında muhtemelen üst sıralarda yer alacaktır. Bu konuda onlarla yarışmak kolay değil 😅

Diğer taraftan içeriğinize rakip olabilecek çok sayıda sayfa varsa, bir fark yaratmak zorundasınız. Çünkü kullanıcıyı diğer sayfalardan daha fazla memnun etmeniz gerekiyor. Bunun yolu ise çoğu zaman ele alınan konu hakkında derinlemesine bir içerik üretmekten ve anahtar kelime araştırmasından geçer ve bu içerikler genellikle daha uzun olur. Yani uzun içerik başarı değil, önemli olan makale hakkında detaylı bir araştırma yapıp onu karşı tarafa iyi bir şekilde anlatabilmenizdir.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Buradan ne çıkarmamız gerekiyor içeriğinizin uzunluğu tek başına bir sıralama faktörleri içerisinde olmadığı anlamına geliyor. Yani kullanıcıya fayda sağlamayan 3000 kelimelik bir içerik size Google’da SEO başarısı getirmez.

Ancak içeriğinizi yazmadan önce Konunuz hakkında derinlemesine inceleme ve araştırma sonrasında kullanıcının öğrenmek istediği tüm bilgileri barındırması 2 Madde’de bahsettiğim gibi başarının anahtarlarından biridir.


10. Belli Konularda Otoriterlik

Rekabetin yüksek olduğu arama sorgularında tek sayfalık bir web sitesi ile üst sıralarda çıkmak neredeyse imkansız!

Google arama sonuçlarında başarılı olan siteler genellikle kendi uzmanlık alanlarında düzenli olarak içerik paylaşır ve böylece otorite kazanırlar.

Google algoritmalarında belli bir otorite kıstası olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak bu konuda bilinen bazı kriterler var:

  • İç bağlantılar,
  • URL yapısı,
  • Konu kümeleme,
  • Yazarın alanında otoritesi.
  • Diğer Kaliteli İçeriklere Bağlantılar

Belli bir konuda sıralaması yüksek olan siteler, az sayıda dış bağlantıları olsa bile aynı konuda hazırladıkları yeni içerikle hızla üst sırada yer alabilirler.

gorev Bu konuda ne yapabilirsiniz?

Belli konularda çeşitli içerikler hazırlayarak başlayabilirsiniz. Bu konuları menünüzde ayrı birer başlıklar haline getirip bu yazıları kategorize etmek de Google sıralamalarınızı yükseltmenize yardımcı olur.

Örnek vermem gerekirse yazı içerisinde kendi içeriklerinizden bahsetmeniz ve bağlantı vermeniz. ve içeriğiniz ile akakalı kaliteli sitelere bağlantı vermenizde site otoriterlik ve tutarlılık sağlayacaktır örnek olarak bu yazıma verirseniz.(: tabiki şaka istedim diye değil gerçekten verdiğim bilgiler size bir şeyler katmışsa içinizden ne güzel bilgiler paylaşıyor helal arkadaşım diyorsan eklemenizi isterim

kullanilabilirlik testi Ufak bir tüyo , Çok kaliteli bir siteniz olabilir bana bağlantı verdiğinizde sitenizden bana gelen ziyaretçiyi içeriğim ile memnun edemiyorsam o bağlantının hiç bir önemi yok benim için! nedeni ise kullanıcı bağlantıdan geldiğini farzedelim ve içeriği beğenmedi hemen siteden ayrıldı Google amcamız “Bounce Rate yani hemen çıkma oranı” Sinyallerini önemsiyor.

Google Crome Tarayıcı & Google analytics‘de kullanıyorsanız Google sinyali aldı bile 🙂 onun için hak ediyorsam ekle lütfen bağlantılar geldikçe size 17 yıllık tecrübelerimden daha çok bilgi aktaracağımdan şüpheniz olmasın (:


11. Yapılandırılmış Veri & Snippet

Yapılandırılmış veri, Google’ın ilan ettiği sıralama faktörlerinden biri değil. Yine de içerik ve bağlamın yapılandırılmış olması arama sonuçlarındaki görünürlüğünüzü artırır.

Yapılandırılmış veri, içeriğinizin ardındaki içeriktir ve arama motorlarının bu gizli bilgi sayesinde içeriğinize dair daha fazla bilgi edinmesini sağlar. İçerikte bilgilerin açıkça yer alması bunun en yaygın yollarından biridir.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Öncelikle yapılandırılmış veri konusunda yeniyseniz, bu konuda bilgi edinerek başlayın. Bunun için size önerebileceğim birkaç kaynak var:

Sakın bu google’un sunduğu güzel veli nimeti abuk subuk yerlerde kullanmayın , bir çok sitede SEO yapıyorum diye snippet eklemişler gördüğümde gerçekten sinirlerim bozuluyor nedense, sayfa ile ilgili olmayan bilgiden daha çok arama motorlarını için zengin snippet işaretlemelerini kullanmayın kullanmayın kullanmayın! Cezalandırılırsınız bilginiz olsun (:


12. Globalleşmek için Hreflang Etiketi

Farklı ülkeler veya diller için web sitenizin çeşitli versiyonlarını sunuyorsanız hreflang etiketi sizin için bir zorunluluk haline geliyor.

Hreflang sıralamalarınızı doğrudan yükseltmeyebilir ancak Google’ın doğru içeriği doğru hedef kitleye göstermesine yardımcı olur. Bu da arama performansı üzerinde güçlü bir etki yaratır.

Elbette web siteniz tek dilliyse bu etiket sizin için gerekli değil. Ancak sınırları aşmak ve tüm dünyaya yayılmak istiyorsanız bu konuda mutlaka bilgi sahibi olmalısınız.

Hreflang uygulaması oldukça basittir. Ancak detaylar zaman zaman uzmanlar için bile kafa karıştırıcı olabilir. Tüm sistemi kurduktan sonra bu aracını kullanarak test ettiğindizden emin olun ve Google Arama Konsolu üzerinden hreflang hataları olup olmadığını kontrol edin.

Bunun için şu üç bağlantıdan faydalanabilirsiniz:

gorev Bu konuda ne yapabilirim?


13. Marka Aramaları Hacmi

Kullanıcıların web sitenizi ya fixsem.com olarak arama yaptığında ve markanızı adı ile Örnek: “Fixsem” “Fixsem.com” şeklinde aradığında arama sonuçlarında görüntülenme sıklığınız artar. Kullanıcıların markanızı ya da bağlantılı anahtar kelimeleri araması sıralamanızı önemli ölçüde yükseltecektir daha detaylı örnek

  • Marka: Fixsem
  • Navigasyonel: Fixsem.com
  • Marka + Anahtar kelime: Fixsem.com SEO
  • Marka + navigasyonel: Kullanıcı Deneyimi Fixsem.com

Bu tür markalı aramaların hacmi arttıkça, arama sonuçlarında daha fazla görünürlük gösterim aldığınızın farkında olacaksiniz. Hatta bazen Arayan kişi aslında tam olarak içeriğiniz hakkında bir şey istemiyorsa bile sitenizi görebilceksiniz fakat zamanla kaybolacaktir, Backlinkde örnek verdiğim gibi gelen ziyaretçi içeriği girdiğinde istediği hizmeti bulmadığında tarayıcının geri tuşuna tıklayacaktir Google’a geri döndüğünde alakasız içerik sinyali dönecektir Google amcamız bu kelime için içeriğinizi tekrardan alakalı alakasız olup olmadığını değerlendirmeye alacaktır.

tutarli Bu ne anlama geliyor?

Bunun en önemli sebeplerinden biri, marka ve anahtar kelime için öğeler arası bir ilişki oluşturulması. “Fixsem” ve “SEO” ifadeleri bir arada kullanıldıkça, yalnızca SEO yazıldığında da Fixsem‘in listelenme olasılığı artıyor.

Bunun bir diğer sebebi de Google’ın arama terimlerini otomatik olarak tamamlıyor olması. İnsanlar “Seo” kelimesini ararken Google “Fixsem SEO” kelimesini farkında olmadan üç kelimeyi birlikte arıyor.

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Bu ne yazık ki en az müdahale edebileceğimiz konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Google’ın kurmasını istediğiniz ilişkiye dahil olacak anahtar kelimeleri içeren email kampanyaları oluşturmak size yardımcı olabilir.

Her zaman dediğim gibi üstüne basa basa yazıyorum buraya , Kullanmış Olduğunuz Teknoloji , Uİ / UX , Kullanılabilirlik , Site Hızı , İçerik Yöntemi , İçerik Temelleri , Son olarak Kullanabirlik A/B Testlerini sürekli yapmanız gerekir.

zaman Marka Bilinirliği & İtibari Hakkında daha detaylı bir yazı sizler için hazırlayacağımdan şüpheniz olmasın takipte kalın (:


14. Hızlandırılmış Mobil Sayfaları (AMP)

Google, Hızlandırılmış Mobil Sayfaların (AMP) bir sıralandırma kriteri olmadığını söylüyor. Ancak AMP, görüntülenme için kesinlikle bir kriter. AMP’nin temel avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Sayfalarınız, Google Haber Kartlarında ve diğer özelliklerde görünür olur,
  • Hızlı yüklenme süreleri etkileşimi artırır,
  • Mobil arama sonuçlarında tıklanma oranlarınız yükselir.

Tüm faydalarına karşılık AMP, herkes için gerekli değil. Eğer içeriğiniz haber niteliğinde değilse, bu çalışma sizin için zaman kaybına dönüşebilir.

gorev Bu konuda ne yapabilirim ?

AMP Kullanımı, sitesine göde değişir UX tarafından işlevsel siteler için zorlayıcı olabilir. Bu konuyu biraz açmak istiyorum Hız Faktörü Sıralama Faktörüyken Kullanıcı Deneyimi’de sıralama Faktörü? Nasıl olacak ( AMP) teknolojisini kullanırsanız Javascript sitenizde fazla kullanamayacaksınız.

Buda şu demek oluyor Javascript Kullanmadan Kullanıcı deneyimini iyileştirmek biraz imkansız , daha çok dediğim gibi haber sitesi , blog siteniz üzerinden düz makale yayınlıyorsanız sizin için önemli bir seçenek haline gelmelidir.

Bu konuda sektörünüz & siteniz ile alakalı Kullanıcı deneyimini Faydalarını bozmadığına emin olup sonra kullanma kararı verin derim burada Hız’mı veya Kullanıcı deneyimimi sorusu arasında sıkışanlardan olmayın (:


15. Google SEO için HTTPS

HTTPS siteler güvenlidir. Kullanıcıların çoğu, güvenilir sitelerde dolaşmak için bu detaya dikkat ediyor. Üstelik browser’lar için de bu güvenilirlik önemli. Çünlü kullanıcılarına güvenilir sonuçlar vermek istiyorlar. Bu nedenle HTTPS ile siteler tıklanma oranlarını artırabiliyor.

eye tracking SSL Sertifikası : Google, HTTPS’nin bir sıralama sinyali olarak kullanıldığını onaylamıştır .

gorev Bu konuda ne yapabilirim?

Web sitenizi HTTPS Kurmak, artık hiç olmadığı kadar kolay. Pek çok web sağlayıcısı bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaya başladı bile! ücretsiz derken , kurulumu ücretsiz yapıyor arkadaşlar , SSL almak ücretli tabiki karıştırmayın:) SSL kurulumu hakkında bilginiz yoksa dert etmeyin ihs.com.tr bu kurulum hizmeti vermektedir güvenilirdir öneririm.

zorluk derecesi Google’da Bu Önemli Sıralama Faktörlerini uyguladıktan sonra SEO konusunda artık çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırsınız (:

Başarılı SEO Faktörleri başlığı altındaki yazımı geliştirmek ve insanlara daha yararlı olabilmek için en iyi deneyimleriniz nelerdir? Aşağıdan yorumlar kısmından deneyimlerini benimle paylaşırsanız sevinirim

16: Son Ziyaret Edilen Site olmaya Çalışın.

2021 için 16 numaralı ipucu, son tıklama olun. Bununla ne demek istiyorum? Demek istediğim, kullanıcılarınızı tatmin edin. İlk kullanıcıyı sitemize ziyaret etmesini sağladıktan sonra ona doğru hizmeti veriyorsanız kullanıcı Google’da sitenizi terkedip farklı bir sıralamadaki içeriği gezmiyor direk Google’da başka bir aramaya geçiyorsa bilinki başarmışsınız demektir.

Bu, aradıklarını buldukları anlamına gelir.

SEO‘nun büyüsü budur. Kullanıcılarınız bir şey aradığında siz istedikleri içeriği onlara teslim ediyorsanız.  Son tıklama olduğunuzda, sıralamalarda yükselmeniz ve hak ettiğiniz trafiği almanız neredeyse garantidir. 

17: Temel Web Hayati Değerleri

Core Web Vitals‘a yatırım yapılacak yıl. Bunlar, Google’ın 2021’de öne çıkardığı sayfa deneyimi sinyallerinden bazıları. Çok yakında gerçek bir sıralama faktörü olacak.  Genel olarak, site hızından ve harika bir sayfa deneyimi sunmaktan bahsediyoruz. 

Şimdi bunların bazıları çok teknik ve Google’ın bunları çözmenize yardımcı olacak Lighthouse / Pagespeed gibi bazı araçları var sitenizi kontrol edebilir ve hatalarınızı görebilirsiniz.

Sayfa ne kadar hızlı yükleniyor? Ne kadar hızlı etkileşimli? Ne kadar hızlı kararlı? Temel olarak, ziyaretçiler web sayfanızı bir mobil veya masaüstü cihazda kullanırken, hız açısından bu deneyim nasıldır, onunla ne kadar hızlı etkileşime girebilirler, bunun gibi şeyler.

Nedir bu “Core web Vitals” ?

Sayfa ne kadar hızlı yükleniyor? Erişebilirlik Hızlımı? Siteniz Ne Tutarlı? işin aslı burada

  • https://www.fixsem.com/kullanici-deneyimi-temelleri/

2021 için yol haritanız. Umarım beğenmişsinizdir. 🙂

18: Tam Eşleşmeli Jenerik Domain Adı

Tam eşleme alan adları veya bilinen adıyla EMD’ler, eskiden çok kolay bir şekilde sırama alırdı arama motorlarında.

Ancak Google, EMD güncellemesiyle bu durumu ortadan kaldırdı .

Tam eşlemeli bir alan adı alırsanız hala küçük bir miktar fayda ele-elde debilirsiniz. sadece domain ile bitmiyor tabiki, tüm faktörleri göz önünde bulundurmalı.

Alan adınızda bir anahtar kelimeye sahip olmak, arama yapan kişilerin web sitenizin neyle ilgili olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir, örnek verilmesi gerekirse petshop araması yapan bir kullanıcı petshop.net adresini görürse diğer isimlerden daha fazla dikkat çekecektir.

19: Alan Adı Yaşı 

John Mueller, Twitter aracılığıyla eski bir alan adınıza mı yoksa yepyeni bir alan adınına mı sahip olmamız gerektiğini doğruladı.

Google’ın arama sonuçlarındaki sıralamanızı etkilemez . 

tiklama Ancak eski alan adları daha fazla geri bağlantıya sahip olma eğilimindedir ve bunun da etkisi vardır.

SEO için eski alan adlarının nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin .

20: Alan Adı Kayıt Tarihi

Google’a yapılan patent başvurusunda şöyle denildi:

Bir belgenin kayıtlı olduğu alan adının tarihi, belgenin başlangıç ​​tarihinin göstergesi olarak kullanılabilir.

Aynı patentte şunu da söylediler:

Gayri meşru ve meşru alanları ayırt etmek için belirli sinyaller kullanılabilir. Değerli (meşru) alan adları genellikle birkaç yıl önceden ödenirken , giriş kapısı (gayri meşru) alan adları nadiren bir yıldan fazla kullanılır. Bu nedenle, bir alan adının gelecekte sona ereceği tarih, bir alan adının ve dolayısıyla onunla ilişkili belgelerin meşruiyetini tahmin etmede bir faktör olarak kullanılabilir.

21: H1 Kullanımının Etkisi

H1 etiketi Google için güçlü bir sinyaldir . Bundan faydalanmalı ve hedef anahtar kelimenizi eklediğinizden emin olmalısınız.

 

22: Görüntü/Resim Optimizasyonu

Google ayrıca görsel kullanımınıza da bakacaktır. Anahtar kelimenizi dosya adında ve alternatif metinde kullandığınızdan emin olun.

ornek vermek gerekirse , ürününzün adı royal canin kedi maması ise , resim uzantısnız royal-canin-kedi-mamasi.jpg formatında olmalıdır webp’ formatı önerilir 🙂

Ancak anahtar kelimenizi aşağıdaki gibi her şeye dahil ederek aşırı optimizasyon yapmayın.

 

Yazar: irfan akmehmet

İrfan Akmehmet, SEO Projeleri için 200'den fazla şirket ile çalışmıştır. İrfan Akmehmet, SEO Projelerinin organik görünürlüğünü artırmak için Teknik SEO, UX, İçerik Pazarlama ve Kodlama stratejilerini kullanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir